Právě vysíláme

Tom Hardy k nepoznání jako Al Capone: Film je ztráta času, stěžují si fanoušci

8. března 2021 13:10
Tom Hardy k nepoznání jako Al Capone: Film je ztráta času, stěžují si fanoušci

Nejnovější film oblíbeného Toma Hardyho vyvolal spoustu kritiky na sociálních sítích. Někteří diváci na Twitteru popsali film jako těžko sledovatelný až nekoukatelný.

Ve svém nejnovějším filmu hraje Tom Hardy roli proslulého gangstera Al Caponeho, který zobrazuje jeho poslední dny, když bojuje s demencí sužován neustálými prchavými vzpomínkami na svou zkroucenou minulost.

Hardyho vyobrazení Caponeho ukazuje, jak se snaží vyrovnat se svou gangsterskou minulostí, zatímco jiné scény ukazují, že byl nucen nosit plenky pro dospělé.

Snímek z natáčení Capone

Film se zaměřuje výhradně na poslední rok života gangstera, který strávil doma na Floridě poté, co předtím strávil deset let ve vězení. Navzdory jeho dlouhému seznamu údajných ohavných činů byl důvodem, proč byl Al Capone za mřížemi 10 let, daňový únik.

Ačkoliv Al Caponeovi bylo pouhých 48 let, když v lednu 1947 nakonec podlehl své nemoci na Palm Islandu na Floridě. Čtyřiceti tří letý Hardy musel nosit spoustu make-upu, aby zajistil, že bude vypadat starší než je jeho skutečný věk.

Po přijetí do federálního vězení v Atlantě byl Al Caponemu diagnostikován syfilis a kapavka. Jeho zdraví se zhoršovalo pouze během jeho desetiletého pobytu. V roce 1938 byl Al Caponeovi diagnostikován neurosyfilis – syfilis mozku, který do roku 1946 způsobil, že jeho duševní stav byl tak slabý, že se o něm myslelo, že má mentalitu 12letého dítěte.

Ztráta času

Bohužel diváci film zavrhli. Někteří dokonce film označili jako ztrátu času a prohlásili, že snímek Capone je hrozný.

Po uvedení filmu na streamovací službě Netflix byl Twitter velmi kritický vůči filmu a jeden uživatel jej popsal jako „1,45 minuty mého života se už nikdy nevrátí.“ 

„Neztrácejte čas sledováním #Caponenapsal jiný uživatel. #Capone film byl zklamáním. Tom Hardy je skvělý, kéž by pokryli více z jeho dřívějšího života. Slabá zápletka a scénář,napsal další zklamaný fanoušek na Twitteru

Další uživatel prohlásil: „Včera v noci jsem sledoval nový film Capone. Vlastně jeden z nejhorších filmů, jaké jsem viděl.“

Zdroj: Netflix, Twitter, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat