Právě vysíláme

Trailer k druhému dílu Avatara je venku. Producenti věří v úspěch

10. května 2022 11:14
Trailer k druhému dílu Avatara je venku. Producenti věří v úspěch

Avatar je stále nejúspěšnějším komerčním snímkem všech dob. Nyní režisér James Cameron zveřejnil první ukázky z druhého dílu.

Film Avatar: The Way Of Water se pokusí navázat na úspěch prvního dílu, který přišel do kin před 13 lety. „Po deseti letech se znovu setkáváme s Jackem Sullym, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu,“ uvedla distribuční společnost Falcon, která Avatara 2 uvede do českých kin ve čtvrtek 15. prosince 2022.

Uznávaný režisér James Cameron zabodoval fiktivním světem Pandory a fanoušci si první film zamilovali. Avatar vydělal neuvěřitelných 67 miliard korun a tyto tržby zatím v Hollywoodu nebyly žádným jiným snímkem překonány. Cameron se navíc chystá vytvořit ságu a podle dostupných informací natočí ještě další tři díly. Ten úplně poslední má být uvedený do kin v roce 2028.

Avatar se v roce 2009 stal úspěšným i díky tehdy ještě neokoukaným 3D technologiím. Je tedy otázkou, zda i druhý díl bude mít u fanoušků takový úspěch. Hlavní producent Jon Landau však filmu věří a je si jistý, že uspěje. „Každý díl obstojí sám o sobě. Ale teprve když se na ně podíváte všechny, doceníte, jak je to široká a vzájemně provázaná sága,“ říká.

Původně měl být první trailer pokračování zveřejněný pouze pro diváky, kteří v kině navštívili film Doctor Strange: V mnohovesmíru šílenství. Jelikož se ale ukázky ve velmi špatné kvalitě objevily i na internetu, tvůrci se zřejmě rozhodli trailer zveřejnit už nyní. Podívej se na něj.

 

Články, které by tě mohly zajímat