Právě vysíláme

Vážně nemocná Kelly ze seriálu Ženatý se závazky vzkazuje: „Měli bychom zvednout hlavy nahoru.“

29. listopadu 2021 8:10
Vážně nemocná Kelly ze seriálu Ženatý se závazky vzkazuje: „Měli bychom zvednout hlavy nahoru.“

S Christinou Applegate alias Kelly ze seriálu Ženatý se závazky si život nepěkně pohrává. Poté, co překonala rakovinu prsu, zjistili lékaři, že trpí sklerózou multiplex. Herečka, která před pár dny oslavila padesátiny, se však nevzdává a říká: „Měli bychom zvednout hlavy nahoru.“

Christinu Applegate znají televizní diváci především jako Kelly Bundu z kultovního sitcomu Ženatý se závazky, ve kterém strávila dlouhých deset let. Když seriál odstartoval, bylo blondýnce teprve šestnáct let a začínala budovat svou kariéru. A právě se zmíněným seriálem dosáhla kýženého úspěchu a začala dostávat i další nabídky.

Deset let po natáčení jí lékaři oznámili vážnou diagnózu – rakovinu prsu. Kvůli ní herečka podstoupila v roce 2008 oboustrannou mastektomii a zdálo se, že nejtěžší chvíle svého života už překlenula. V roce 2018 však přiznala, že trpí také sklerózou multiplex, tedy roztroušenou sklerózu. Při chůzi si musí pomáhat hůlkou a potíže zaznamenává také v mluveném projevu.

I přesto všechno se Applegate snaží co nejvíce radovat ze života. 25. listopadu proto náležitě oslavila své padesáté narozeniny. „Dnes je mi padesát let. A mám roztroušenou sklerózu. Je těžká. Posílám vám všem spoustu lásky. Spousta nás je raněná, myslím na vás. Možná bychom společně mohli najít sílu a zvednout hlavy nahoru. Má je aktuálně položená na polštáři, ale snažím se,“ napsala na svůj Twitter.

Skleróza multiplex postupně ovlivňuje centrální mozkový systém. Člověk, který jí trpí, pociťuje svalové křeče, potíže s koordinací a rovnováhou, problémy s řečí a polykáním nebo vizuální problémy.

Jak herečka už dříve uvedla, není jednoduché s nemocí žít. „Mám ale kolem sebe spoustu lidí, kteří mají stejnou diagnózu, a ti mě podporují. Je to těžká cesta, jako všechny ostatní ale někam vede,“ uvedla.

Články, které by tě mohly zajímat