Právě vysíláme

Vdově po Seanu Connerym hrozí vězení a mastná stamilionová pokuta

10. listopadu 2020 11:10
Vdově po Seanu Connerym hrozí vězení a mastná stamilionová pokuta

Vdova po Seanu Connerym čelí vězení a pokutě 21 milionů liber (cca 615 milionů korun českých) za údajný daňový podvod ve Španělsku.

Micheline Roquebrune, které je 91 let, popírá jakoukoli účast na podvodu ohledně prodeje luxusního domu v oblíbeném španělském letovisku Marbella. Případ se datuje již do 90. let, kdy manželé Conneryovi vlastnili luxusní vilu Casa Malibu. Conneryovi v roce 1998 vilu prodali ruským kupcům za 180 milionů o 60 milionů levněji než byla byla oficiálně naceněná. Ruští kupci vilu obratem prodali developerům a na podivném obchodě vydělali téměř 440 milionů korun. Developeři dům zbourali a postavili luxusní apartmány, které se ve finále prodali za více než 1,6 miliardy korun. Obchod se uskutečnil v období, kdy v Marbelle vládl zkorumpovaný starosta Jesús Gil. Tento politik v roce 2002 skončil ve vězení, kde o dva roky později zemřel. Na případu i přes nedávné úmrtí nejslavnějšího Jamese Bonda španělské úřady trvají.

 

Connerymu bylo v roce 2014 oznámeno, že nebude čelit soudu za prodej jejich domu v roce 1999. Hercovi právníci, starosta Marbelly a šest členů rady byli za podvod uvězněni. Soudce rozhodl, že Micheline by měla být postavena před soud a mohla by čelit vězení a vysoké pokutě, pokud bude shledána vinnou z daňových podvodů.

 

Nyní španělské úřady varovali, že mají v úmyslu informovat Micheline o obvinění, aby mohl proběhnout soudní proces. Prokurátoři si stěžují na nedostatek spolupráce ze strany úřadů na Bahamách, kde před 11 dny Connery zemřel ve věku 90 let. Zdroj pro The Sun dnes uvedl: „Na Bahamy byly dvakrát zaslány formální žádosti, aby informovaly Micheline o žalobě a soudním řízení proti ní, španělští úředníci však dosud nedostali odpověď.“ Vdova po siru Seanovi nazvala obvinění jako „nesmysl“.

Původní luxusní vila Casa Malibu

Luxusní apartmány

Zdroj: Daily Mail

Články, které by tě mohly zajímat