Právě vysíláme

Vychází první klip z připravovaného filmu o DAVIDU BOWIEM! Co nám prozradil?

16. dubna 2020 11:10
Vychází první klip z připravovaného filmu o DAVIDU BOWIEM! Co nám prozradil?

Filmaři představili první krátký klip z nového snímku Stardust! Nový životopisný film o Davidu Bowiem popíše průběh prvního celoamerického turné tohoto zpěváka v roce 1971.

Jak se zrodila hvězda

The Queen, Elton John, The Beatles a nyní i David Bowie. Všechny tyto hudební legendy se v minulých dvou letech staly subjektem filmového trháku. Navíc se zdá, že tento trend bude ještě nějakou dobu pokračovat.

Nový připravovaný snímek Stardust popíše první cestu ikonického hudebníka Davida Bowieho napříč Spojenými státy v roce 1971. Toto turné podle některých zdrojů inspirovalo Bowieho k vytvoření svého známého alter ega Ziggyho Stardusta.

Bowieho si v připravovaném snímku zahraje britský herec a hudebník Johnny Flynn. Tento herec je v České republice relativně neznámý, ale fanoušci Netflixu ho poznají jako hlavní tvář seriálu Lovesick.

Johnny Flynn jako David Bowie

V krátkém klipu, který filmaři sdíleli se serverem Variety, Bowie se svým publicistou Ronem Obermanem rozebírá, zda deska The Man Who Sold The World bude populární ve Spojených státech.

Na první pohled představuje snímek Stardust ideální poctu legendárnímu zpěvákovi, jenž zemřel v roce 2016. Ne všem se ale tento projekt líbí. Mezi největší kritiky patří například rodina zesnulé hudební ikony, která se od filmu kompletně distancovala a uvedla, že neschválila autorská práva k využití Bowieho písniček.

Jak tedy bude vypadat snímek o Bowiem bez jeho hudby? To se teprve uvidí. Stardust měl mít premiéru na filmovém festivalu Tribeca. Ten se ovšem kvůli koronaviru odložil. Filmaři tak uvedli, že nový snímek bude k vidění ke konci roku. Jsme na něj zvědaví!

Zdroj: YouTube, NME, Twitter, Variety

Články, které by tě mohly zajímat