Právě vysíláme

Výhradně veganské jídlo a žádný plast! Zlaté Glóby chtějí poukázat na plýtvání potravinami

4. ledna 2020 14:10
Výhradně veganské jídlo a žádný plast! Zlaté Glóby chtějí poukázat na plýtvání potravinami

Pořadatelé Zlatých Glóbů chtějí, aby se lidé zamysleli nad tím, jaké dopady má neúměrná spotřeba potravin a s ní související odpady.

Ochrana životního prostředí patří mezi témata, které rezonují napříč společností. Lhostejní k němu nechtějí být ani pořadatelé Zlatých Glóbů, kteří se rozhodli udělat večírek s výhradně veganskými pokrmy. Voda se pak bude podávat ze skleněných lahví.

Plýtvání potravinami

Pořadatelé tímto krokem chtějí upozornit na plýtvání potravin a s ním související odpad. Jejich snaha se však neobešla bez komplikací. Vedení hotelu, kde se bude předávání Zlatých Globů odehrávat, prý ze změny menu dva týdny před samotným večerem neskákalo radostí do stropu.

Po sérii schůzek však na změnu přistoupilo. Při slavnostním večeru si tak hosté budou moct pochutnat na věcech jako například houbové rizoto, nebo opečená růžičková kapusta. Jako předkrm se bude podávat studená polévka ze zlaté řepy. Menu tím tak rozhodně nijak neutrpí a zároveň jde o hezké gesto ze strany pořadatelů, kteří ukazují, že jím současná situace není jedno. Co si o tom myslíte vy? Kdo na letošních Zlatých Glóbech podle vás uspěje? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat