Právě vysíláme

Western Rust, při kterém Baldwin zastřelil kameramanku, se znovu natáčí

23. dubna 2023 8:10
Western Rust, při kterém Baldwin zastřelil kameramanku, se znovu natáčí

Americký filmový štáb dnes obnoví natáčení westernu Rust, které se přerušilo před rokem a půl poté, co herec Alec Baldwin kvůli fatální chybě při přípravě zbraní zastřelil kameramanku. Baldwin, který ve filmu hraje a působí jako koproducent, se k natáčení vrací dva týdny před tím, než soud v Novém Mexiku začne projednávat jeho obžalobu z neúmyslného zabití.

Natáčení bude pokračovat ve státě Montana, a nikoli v Novém Mexiku, kde k incidentu na podzim roku 2021 došlo. Při střelbě ze zbraně, kterou držel Baldwin, tehdy přišla o život 42letá kameramanka Halyna Hutchins a zranění utrpěl i režisér Joel Souza.

Zpráva o plánovaném pokračování natáčení přišla už vloni na podzim, když se rodina Hutchins dohodla s producenty na urovnání občanskoprávního sporu. Výsledkem mimo jiné bylo, že vdovec po zastřelené filmařce Matthew Hutchins se stal výkonným producentem snímku.

U soudu bude obžalobě z neúmyslného zabití čelit nejen Baldwin, ale také Hannah Gutierrez – Reed, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní. Oba uvedli, že se cítí nevinní.

 

Články, které by tě mohly zajímat