Právě vysíláme

WILL SMITH je ve filmu ALADIN jako džin fenomenální. Může ale jeden herec zachránit celý snímek?

22. května 2019 16:10
WILL SMITH je ve filmu ALADIN jako džin fenomenální. Může ale jeden herec zachránit celý snímek?

Will Smith ve filmu Aladin jako džin exceluje. Ale stačí to?

Člověk, který přišel s nápadem převádět animované disneyovky do hrané podoby, by od mnoha filmových fanoušků dostal „na kasu“.  Faktem je, že jsou případy, kdy z tohoto pokusu vzejde docela fajn film, jako se to například povedlo u Knihy džunglí, nebo u Královny černé magie. Pak jsou tu ale snímky, u kterých je vám po jejich zhlédnutí do pláče (každý si může doplnit svého „favorita“).

A do jaké z těchto dvou skupin zařadit Aladina? Tenhle film si plachtí na kouzelném koberci někde v meziprostoru. Will Smith jako džin dělá, co se dá. Role modrého fešáka ukrytého v kouzelné lampě mu neskutečně sedla. Jsme tedy svědky jeho fenomenálního představení, ať už zpívá, tančí, hraje, nebo rapuje.

Film jednoho herce

Může ale jeden herec zachránit celý film? V tomto případě zní odpověď překvapivě: ano. Chvíle, kdy Smith na plátně není, sice představují jistou formu utrpení, ale dají se přečkat (oproti návštěvě zubaře furt bájo). Momenty s džinem v akci vám to pak plně vynahradí.  Navíc je fér podotknout, že občas z přeslazeného patosu vykročí i Aladin (Mena Massoud) a princezna Jasmína (Naomi Scott) vypadá tak nádherně, že ji i ten patos odpustíte.

Aladin ve výsledku působí jako zábavná podívaná, která má všechny klady i zápory žánru. Smith, který znovu dokázal být sarkastický, zábavný, vtipný a dojemný zároveň, z ní vyčnívá o kilometry.

Zdroj: YouTube

 

 

 

 

 

Články, které by tě mohly zajímat