Právě vysíláme

Xandera z Buffy, přemožitelky upírů byste dnes nepoznali. Brzy ho čeká soudní proces

21. března 2022 14:10
Xandera z Buffy, přemožitelky upírů byste dnes nepoznali. Brzy ho čeká soudní proces

Život Nicholase Brendona alias Xandera z Buffy, přemožitelky upírů se po konci seriálu drasticky změnil. Propadl drogám, ublížil přítelkyni, pokusil se o sebevraždu a nyní půjde k soudu za zfalšování lékařského předpisu. Vše se projevilo i na jeho vzhledu, dnes byste dříve pohledného herce pravděpodobně vůbec nepoznali.

Kdybyste dnes potkali Nicholase Brendona na ulici, pravděpodobně byste se mu pokusili vyhnout. A ne proto, že zestárl. Podepsaly se na něm totiž všechny životní útrapy. Na policii strávil za posledních dvacet let celkem několik týdnů a jen díky šikovným právníkům se vyhnul vězení. Momentálně ho čeká další soudní líčení. Minulý rok byl zatčen za používání falešné identity při získávání lékařského předpisu. Policie u něj našla několik sáčků s drogami, mimo jiné v podlaze auta.

Z kopce to však se seriálovým Xanderem šlo už od ukončení Buffy, přemožitelky upírů v roce 2002. Dlouhá léta bojoval s depresemi a alkoholem, kvůli kterému několikrát skončil v cele. Zatřený byl také za vandalismus a domácí násilí, kdy měl škrtit svou přítelkyni. V roce 2004 nastoupil do léčebny, v boji s alkoholem mu však zřejmě nepomohla.

Před dvanácti lety napadl policistu a pokusil se o útěk. Krátce na to se vrátil do léčebny, tentokrát i kvůli závislosti na prášcích na spaní. Ve stejné době dostal u soudu za své přestupky roční podmíněný trest odnětí svobody, po dobu deseti dní musel dělat veřejně prospěšné práce.

Ani to však nepomohlo. V říjnu 2014 byl obviněný z ničení majetku v hotelu Idaho a napadení policie při zatýkání. Následně se veřejně omluvil, prohlásil incident za „ostudný“ a uvedl, že šlo o následek pití alkoholu po použití prášků od bolesti kvůli problémům s kolenem.

V letech 2015 a 2017 byl znovu obviněn z násilí vůči dvěma ženám. Jednu měl škrtit v hotelovém pokoji v New Yorku, další obtěžovat v baru v Kalifornii. Později se přitom veřejně zastal své kolegyně Charismy Carpenter, která obvinila z obtěžování režiséra Josse Whedona. „Miluju ji a vždy ji budu podporovat. Vím, že její příběh se neřadí k těm hezkým,“ uvedl v živém vysílání na facebooku.

Články, které by tě mohly zajímat