Právě vysíláme

Ze sexuálního napadení obvinila Chrise Notha další žena, zpěvačce vyhrožoval zničením kariéry

26. prosince 2021 14:10
Ze sexuálního napadení obvinila Chrise Notha další žena, zpěvačce vyhrožoval zničením kariéry

Newyorská hudebnice dnes obvinila herce Chrise Notha, který se proslavil jako pan Božský v seriálu Sex ve městě, že ji před 20 lety sexuálně napadl a pohrozil jí zničením kariéry, pokud se o setkání někomu zmíní. Informuje o tom agentura Reuters.

Zpěvačka a textařka Lisa Gentil obvinění proti Nothovi vznesla poté, co časopis The Hollywood Reporter 16. prosince zveřejnil článek o dvou ženách, které tvrdí, že je Noth v roce 2004 a 2015 sexuálně zneužil. Skutečná jména těchto žen list nezveřejnil.

Noth zmíněná obvinění označil za zcela nepravdivá. Jeho zástupci se ke komentářům Gentil, která hovořila na virtuální tiskové konferenci s advokátkou Glorii Allred, nevyjádřili.

Gentil uvedla, že se s Nothem poznala v roce 1998 v newyorské restauraci, kterou oba navštěvovali. Jednoho večera v roce 2002 jí nabídl odvoz domů a chtěl se podívat na její byt.

Zpěvačka tvrdí, že ji Noth políbil, přitáhl k sobě silou a začal jí sahat na prsa. „Chytla jsem jeho ruce do svých a snažila se to zastavit,“ uvedla Gentil. Dodala, že se ji herec poté snažil tlačit ruce ke svému penisu. „Konečně se mi je podařilo odstrčit, dostat se z jeho sevření a zakřičet: Ne, tohle nechci,“ řekla. Podle zpěvačky Noth naštvaně odešel a druhý den jí zavolal s tím, že jí „zničí kariéru“, pokud se o událostech z předchozí noci někomu zmíní.

Noth po prvních dvou obviněních ze sexuálního napadení publikovaných časopisem The Hollywood Reporter uvedl, že „tyto příběhy mohly být z doby před 30 lety nebo 30 dny – ne vždy znamená ne – to je hranice, kterou jsem nepřekročil“. Herec zároveň uvedl, že je těžké se „nepozastavit nad načasováním“ článku. Patrně tak odkazoval na nedávnou premiéru seriálu A jak to bylo dál… (And Just Like That…), který je pokračováním Sexu ve městě.

Jeho kolegyně ze seriálu Sex ve městě, herečky Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) a Kristin Davis (Charlotte) v pondělním prohlášení na sociálních sítích uvedly, že je obvinění vznesená vůči Nothovi hluboce zarmoutila.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat