Právě vysíláme

Zemřela herečka Nina Divíšková, babička ze seriálu Vyprávěj

21. června 2021 14:32
Zemřela herečka Nina Divíšková, babička ze seriálu Vyprávěj

Ve věku 84 let zemřela herečka Nina Divíšková, kterou mají diváci v paměti především díky roli babičky v seriálu Vyprávěj. Úmrtí oblíbené herečky potvrdil její manžel Jan Kačer.

Nina Divíšková se narodila v roce 1936 v Brně. Svou hereckou dráhu začala v Ostravě, poté se přestěhovala do Prahy, kde účinkovala v Činoherním klubu, v němž strávila dlouhých 35 let. Po odchodu ze stálého angažmá účinkovala například v Dejvickém divadlePříbězích obyčejného šílenství nebo v Divadle v Celetné ve hře Dni matky.

Televizní diváci si ji oblíbili především v roli babičky, kterou si zahrála v seriálu Vyprávěj. Dříve se objevila ve filmech Kytice, kde byla obsazena do role macechy, Anglické jahody, Chobotnice z II. patra, Hra o jablko, Setkání v Paříži nebo Jára Cimrman ležící, spící či v seriálech Letiště a Ulice.

Úmrtí herečky potvrdil její manžel a režisér Jan Kačer, s nímž se seznámila na studiích na DAMU. Má s ním tři děti, dcery Simonu, Kláru a Adélu, která šla v matčiných stopách a rovněž se věnuje herectví. Příčina smrti Divíškové není známá, dlouho však bojovala s Alzheimerovou chorobou.

Články, které by tě mohly zajímat