Právě vysíláme

FUTURE PORT PRAGUE 2019: Největší mezinárodní futuristická akce ve střední Evropě

19. srpna 2019 0:01
FUTURE PORT PRAGUE 2019: Největší mezinárodní futuristická akce ve střední Evropě

Třetí ročník největší futuristické konference a festivalu ve střední Evropě Future Port Prague 2019 se letos uskuteční 10. a 11. září v areálu pražského Výstaviště. Stejně, jako tomu bylo v předchozích dvou letech, do Prahy zamíří desítky řečníků ze všech koutů světa.

Jako každý rok bude Future Port Prague tvořen festivalem nabitým interaktivními ukázkami technologií a souběžně probíhající konferencí orientovanou na středoevropské lídry z byznysu. Mezi řečníky nebudou chybět Samuel H. Sternberg, jehož výzkum se zaměřuje na genetickou úpravu lidské DNA, bývalý slovenský prezident Andrej Kiska zaměřující se na budoucnost leadershipu, Gary A. Bolles ze Singularity University, specialista na budoucí přístupy v zaměstnanosti či Shalev Lifshitz, nejmladší génius na oblast AI.

Kromě více než stovky vystavovatelů se můžeme těšit na technologické vychytávky z celého světa, včetně robotů, virtuální reality, umělé inteligence, biotechnologií, 3D tiskáren, nových materiálů, elektrických a autonomních vozidel či dalších „chytrých“ technologií. Nebude chybět holografický stůl, ochutnávky produktů z cvrčkové farmy, robot Yumi, koncept iV od Škoda Auto, luxusní elektrický člun KeelCraft nebo unikátní úniková hra RedBull Mindgamers.

Generálním partnerem letošní akce se stala Komerční banka, hlavními partnery pak jsou ABB, Škoda Auto DigiLab, Deloitte, Google, Novartis, Skanska, business_link a Czechinvest.

www.futureportprague.com