Právě vysíláme

3 jarní seriály a filmy na HBO Max, které byste si neměli nechat ujít

23. května 2024 7:57
3 jarní seriály a filmy na HBO Max, které byste si neměli nechat ujít

Co s dlouhými jarními večery? Zkuste naše 3 tipy, co sledovat na streamovací platformě HBO Max. (Pro upřesnění: platforma na konci května změní své jméno na Max. Předplatitelé získají možnost sledovat nejenom filmy a seriály z dílny HBO, ale také kanály Discovery+ a Eurosport.)

Tokyo Vice: Japonská kultura tak trochu jinak

Když se řekne Japonsko, představí si většina z nás asi sushi, rozkvetlé japonské třesně nebo udatné samuraje. Seriál Tokyo Vice ale ukazuje temnou stranu Japonska, která je pro cizince mnohdy skryta. Možná vás to překvapí, ale Tokyo Vice popisuje reálný příběh amerického novináře jménem Jake Adelstein – on sám se podílel na scénáři.

Celý seriál nabídne evropskému divákovi unikátní vhled do Tokia tak, jak vám ho neukáže ani ten nejlepší cestopis.

A hlavní příběh? Mladý americký novinář Jake Adelstein díky své píli a odhodlání dostane místo novináře v hlavních japonských novinách. Stává se tak prvním cizincem, kterému se to podařilo.

Ze začátku jej nikdo moc nebere, přece jen je to cizinec a japonská kultura mezi sebe nikoho nepouští. Jake ale patří mezi ty, kteří zvládnou prorazit hlavou i betonovou zeď, a tak se postupně v novinách propracuje k psaní větších sloupků.

Práce ho dostane ke zkušenému detektivovi z mravnostního oddělení. Zaměřuje se na případy, na kterých má podíl japonská mafie jakuza. Společně se s Jakem vydávají na nebezpečnou cestu do japonského podsvětí tradiční mafie, která na pozadí tahá za nitky.

Grand Turismo: Neuvěřitelný příběh, který se opravdu stal

Pokud máte zrovna chuť na neuvěřitelný sportovní příběh na motivy skutečných událostí, zkuste film Grand Turismo. Vypráví o mladém hráči závodní videohry, který dostane šanci se stát reálným automobilovým jezdcem.

Zápletka: Jann Mardenborough je vášnivý hráč Grand Turisma. Jak už to tak bývá, jeho nadšení úplně nesdílí jeho otec, který v hraní her nevidí velkou perspektivu.

Když však Jann zjistí, že společnost Grand Turismo vypsala konkurz do GT Academy, s cílem poslat toho nejlepšího hráče na reálný závodní okruh, chytí Jann tuto příležitost za pačesy. Asi vás nepřekvapí, že se tím nejlepším navzdory všem překážkám stane právě Jann. A jak celý závod dopadne? Pohodlně se usaďte a dokoukejte film až do konce.

Malý Sheldon: Rychlá oddechovka na náročné dny

Poslední tip potěší především milovníky seriálu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory). Malý Sheldon totiž sleduje životní trampoty devítiletého Sheldona Coopera. Život ve východním Texasu je pro nadaného génia mnohdy docela náročný, obzvlášť, když ve své rodině představuje toho nejchytřejšího a ostatní mu úplně nerozumí.

Pokud chcete nahlédnout do dětství oblíbeného výstředního Sheldona a potřebujete se zasmát, dejte tomuto seriálu šanci.

TIP: Spolehlivé připojení k internetu vám poskytne T-Mobile. A určitě vás také potěší, že rámci služby MAGENTA TV s televizním tarifem XL dostanete HBO Max (ale také třeba Voyo) v ceně celého balíčku.

Články, které by tě mohly zajímat