Právě vysíláme

3 tipy, jak se v PRAZE v létě neupéct

25. června 2020 0:07
3 tipy, jak se v PRAZE v létě neupéct

Cestování po Praze v letních dnech může být docela výzva. Jak to pohodlně zvládnout a neupéct se při tom?

V letních dnech se většina pražských dopravních prostředků mění na horkovzdušné trouby, které spolehlivě upečou vše, co do nich strčíte. Co s tím?

Držte se pod zemí

Praha má skvělou MHD. Jezdí včas, dostanete se s ní všude a nestojí to majlant. Buďme k sobě ale upřímní. Když chcete jet v létě tramvají nebo autobusem, obvykle to není úplně nejlepší zážitek. Pokud je venku kolem čtyřicítky, v uzavřených vozech tramvají a autobusů bude zhruba podobně. Jako nejlepší možnost vychází metro, ve kterém bývá teplota kolem příjemných 25 stupňů. Pokud v létě MHD, tak pod zemí.

Provětrejte se

Pokud chcete cestovat sami a rádi se hromadné dopravě vyhnete úplně, šlápněte do pedálů. Praha nabízí desítky kilometrů cyklostezek a cyklopruhů. Najdete je po celém městě a další kilometry pak přibývají každým rokem. Jakmile se na kole rozjedete, okolní vzduch udělá vaši cestu mnohem příjemnější (díky, fyziko!). Navíc cestování spojíte s pohybem a bez výčitek si tak můžete dát zákusek k obědu. Mňam!

Zchlaďte se v autě

V případě, že vaše trasa je mimo metro, nebo jet na kole je až moc velká makačka, zbývá vám ještě jedna možnost — využít sdílených aut. Například Anytime Carsharing jich v Praze nabízí téměř tři stovky. Jsou klimatizovaná, pronájem není drahý a klidně v nich odvezete i menší nákup z IKEA. Běžně je najdete všude po Praze a není problém je v rámci většiny Prahy také vrátit. Ráno tak můžete jet na nákup, odpoledne na brusle a večer třeba na rande. Zaplatíte jen za čas, kdy auto máte a nemusíte řešit nic navíc.

Články, které by tě mohly zajímat