Právě vysíláme

Beats for Love chystá supermoderní scénu. Přivítá Tiësta, Hardwella nebo Deadmau5

8. června 2023 10:43
Beats for Love chystá supermoderní scénu. Přivítá Tiësta, Hardwella nebo Deadmau5

Do Ostravy dorazí zkraje července elitní umělci z celého světa – programu čítajícímu přes 480 umělců vévodí hvězdy elektronické taneční hudby Tiësto, Hardwell nebo Deadmau5, který se v České republice představí po dlouhých 14 letech. Pořadatelé po veleúspěšném loňském ročníku zapracovali i na podobě areálu – rozšířili počet scén ze 14 na 18, vylepšili podmínky v kempech i komfort VIP návštěvníků.

Tým chystající Beats for Love se držel motta “vidět všechno a lépe”. Známá Love Stage nabídne fanouškům kvalitnější zážitek díky větším rozměrům scény, a navíc i dvojnásobnému počtu LED panelů oproti minulým ročníkům. Návštěvníkům nabídne také vizualizace v supermoderním formátu 8K. “Hlavní scéna je 62 metrů široká a 30 metrů vysoká, větší stage na daném prostoru postavíme jen těžko. A i díky novým LED panelům ukážeme fanouškům komplexní a vyváženou podívanou,” říká ředitel festivalu Kamil Rudolf.

I navzdory výraznějším rozměrům největší scény zvýšili pořadatelé divácké pohodlí. Prostor před pódiem totiž navýšili zhruba o 15 procent. “S odbavením v součtu zhruba 160 tisíc fanoušků nám pomůže i nový vstup u lávky přes řeku Ostravici, který zároveň výrazně zkrátí cestu z kempu u Slezskoostravského hradu,” těší Rudolfa.

Programu 9. ročníku i na plakátech vévodí sedm headlinerů, jmenovitě jsou to Hardwell, Deadmau5, Nervo, Blasterjaxx, Imanbek a Tiësto. To ale zdaleka není vše – letošní Beats for Love potěší díky účasti víc než 480 umělců fanoušky takřka všech žánrů taneční hudby. “Počet zahraničních hudebníků se zvýšil zhruba o čtvrtinu. Kromě našich tradičních žánrů – EDM, techna nebo DNB nabídneme koncerty řady hiphopových hvězd v čele s Looptroop Rockers, kteří jsou členy švédské hudební síně slávy. V Dolních Vítkovicích vystoupí i tuzemské reggae legendy Cocoman, Dr. Kary nebo Messanjah. Jsem rád, že jsme dostáli slibům o nejsilnějším line–upu v naší historii. Oproti loňsku jsme chtěli ještě zvýšit už tak vysoko nastavenou laťku,” zve do Ostravy ředitel Kamil Rudolf, který připomíná loňská slova hvězdného Armina Van Buurena: “Viděl jsem spousty skvělých festivalů po celém světě, ale tohle je opravdu speciální.”

 

Rudolf se svým týmem pracoval i na vylepšení podmínek na dalších scénách, kterých bude nově celkem 18. Díky spolupráci s firmou ČEZ vyroste za hlavní scénou obří stan hostící Techno Stage a výrazný upgrade čeká i Future Stage převážně pro fanoušky EDM, Trance a Progressive. Ta se z cirkusového šapitó také stěhuje do výrazně větších zastřešených prostor velkokapacitního stanu. A vznikla i nová odpočinková Chill zóna poblíž Vysoké pece č. 4. Poctivou práci pořadatelů ocení i VIP návštěvníci. “Rozšířili jsme prostor pro sledování koncertů a VIP zónu zároveň přiblížili vstupu a parkovišti pro tyto diváky, pro které navíc chystáme bohatou zábavu v útrobách areálu,” dodává ředitel marketingu Beats for Love Matyáš Ožana, který zároveň představuje i novinky v doprovodném programu festivalu.

“Víme, že naprostá většina návštěvníků našeho festivalu míří hlavně za programem a atmosférou, která je v kulisách Dolních Vítkovic naprosto unikátní. Každopádně každoročně myslíme i na doprovodný program tak, aby se návštěvníci mohli pobavit i jiným způsobem než tancem. Letos se nám jej podařilo rozšířit například o Live Jukebox – jedná se o upravený karavan, ve kterém bude živá kapela hrající hudbu 50. – 60. let. Vznikne tak naprostý protipól k běžnému hudebnímu programu. Další novinkou bude Mobilní planetárium, ve kterém se budou promítat projekce o tématech jako například Ze země do vesmíru, Temná hmota, fanoušci se dozví i o stále více aktuálních Klimatických změnách. A pro sportovní nadšence jsme připravili improvizované golfové hřiště – vyzkoušet si mohou odpaly do sítě i putování do jamky,” doplňuje Ožana.

Velkou novinkou bude i rozšíření mimohudebního programu v rámci konference Talking Beats. Ta zažije na 9. ročníku festivalu premiéru. “O konferenci, která nabídne panelové diskuze o hudbě, mentálním zdraví či marketingu uvažujeme dlouho a letos jsme se konečně rozhodli uskutečnit pilotní díl. Věříme, že o konferenci bude zájem i mezi našimi návštěvníky. Navázali jsme úzkou spolupráci se slovenským producentem, DJem a promotérem Mirkem Eckerem, který je více známý jako DJ EKG. Ten už s organizací podobných eventů má zkušenosti, a navíc je u českých a slovenských fanoušků taneční hudby velmi populární. Mirko si připravil panely jako Techno kdysi a dnes, Jsou sociální sítě v roce 2023 více, než hudba?, Organizace akce od A do Z nebo Mentální zdraví – Jak pracovat se spánkem, a jak nastavit mentální odolnost,” představuje jeden ze zásadních bodů doprovodného programu Matyáš Ožana.

 

Na Talking Beats vystoupí nejen zástupci festivalu v čele s jeho šéfem Kamilem Rudolfem. Českou taneční scénu budou reprezentovat Lucca nebo Orbith; Martin Beck, Martin Duda a Jaroslav Faldyna zase jako zástupci dodavatelských firem prozradí víc o zákulisních přípravách festivalu. Na elitních kulturních akcích totiž zajišťují bezpečnostní službu, hudební pódia nebo sanitární techniku a další příslušenství.

Pozornost si zaslouží i příběh desetileté Kačenky Bojkové. Malou slečnu ze slezské obce Těrlicko milující koně srazila vloni v říjnu dodávka, Kačenka se ale nevzdala. Vážnou nehodu přežila a teď se ze všech sil maká na obnovení hybnosti a řeči. “Její obrovitá síla a vůle je mou inspirací a hnacím motorem. Když dokázala dojít přes to všechno až sem, přes všechny ty nemožnosti, musíme to dotáhnout do konce, musíme ji poskytnout co největší pole možností rehabilitací, kompenzačních pomůcek, ale i co nejvyšší komfort,” říká Vlaďka Bojková, maminka Kačenky. A přidává se i šéf festivalu Kamil Rudolf: “Asi jako každého rodiče mě příběh Kačenky velmi zasáhl. Nedokážu si ani představit, jak náročné to nejen pro ni, ale i pro její rodiče musí být. Věřím, že svůj srdnatý boj vyhraje, a třeba se někdy potkáme i v Dolních Vítkovicích.” Kačence Bojkové pomohou organizátoři i návštěvníci Beats for Love v tradiční charitativní sbírce.

Letošní ročník Beats for Love se uskuteční od středy 5. července 2023 do soboty 8. července 2023 v industriálním areálu Dolních Vítkovic, a to za podpory Moravskoslezského kraje i statutárního města Ostrava. Poslední vstupenky na nejen tuzemský, ale i celosvětový svátek elektronické taneční hudby jsou stále v prodeji. Veškeré informace naleznete na festivalovém webu www.b4l.cz.

 

Články, které by tě mohly zajímat