Právě vysíláme

Cyklistická sezóna odstartovala! Je na čase si pořídit elektrokolo a užít si jízdu v pohodě

27. května 2019 0:01
Cyklistická sezóna odstartovala! Je na čase si pořídit elektrokolo a užít si jízdu v pohodě

Jezdíte rádi na kole, nicméně… Někdy je to zkrátka až příliš namáhavé. Možná na něm jezdíte do práce, ale jste pak úplně splavení, což není zrovna ideální. Zapomeňte na klasiku, přivítejte ve svém životě luxusního stylového parťáka – elektrokolo. Možná si říkáte, proč zrovna elektrokolo, ale odpověď je jednoduchá. Je vhodné pro jezdce téměř všech věkových kategorií, ale co víc, spojuje v sobě ideální kombinaci pohybu a zábavy. Jízda po silnici, horách nebo po městech tak nabízí úplně jiný zážitek. Díky elektrokolu také konečně můžete absolvovat výrazně delší a náročnější trasy, než na jaké jste si dosud troufli.

O tom, jak elektrokolo funguje, koluje spousta mýtů. Česká veřejnost má spíše průměrnou znalost toho, na jakém principu elektrokola vlastně fungují. V průzkumu společnosti Auto Kelly to správně vědělo pouze 56 % respondentů. Zpravidla to byli ti, kteří na kole jezdí častěji nebo už s elektrokolem mají nějakou zkušenost. Každý desátý Čech si myslí, že elektrokolo šlape za něj, což pravda není. Elektromotor při šlapání sice pomáhá, nicméně, jakmile cyklista přestane šlapat, motor se automaticky vypne. Není to motorka nebo moped. Je to totiž perfektně vymyšlené. Budete se hýbat, spálíte nějaké kalorie, ale nestrháte se a nebudete po jízdě vypadat jako těsně před kolapsem.

„Elektrokolo není motorka a bez šlapání daleko nedojedete. Elektromotor snižuje námahu při jízdě a je možné si navolit z několika úrovní pomoci. I přes výpomoc elektromotoru se člověk aktivně pohybuje a udržuje v kondici i své srdce. Elektrokola nabízíme jak městská, horská, tak i skládací. Vybrat si tedy může každý,“ odpovídá Michal Knor ze společnosti Auto Kelly.

Jízda v terénu dostává úplně jiný rozměr

Pokud milujete jízdu v terénu, rychlost a adrenalin, určitě si oblíbíte horské elektrokolo EasyBike EGO 2.0. Tento model má středový pohon BAFANG a oproti svému předchůdci EGO 1.0 disponuje plně integrovanou baterií s vyšší kapacitou. K dispozici máte 5 stupňů pomoci a veškeré důležité údaje o jízdě na přehledném LCD displeji. Horské elektrokolo EGO 2.0 je vybaveno gear senzorem české výroby, který během řízení zajišťuje na pár setin sekundy útlum motoru, aby nedocházelo k nadměrnému zatížení a opotřebení řetězu. S tímhle černožlutým krasavcem se po kopci jezdí stylově a s nezapomenutelným zážitkem z každé jízdy. Cena modelu EasyBike Ego 2.0 je 42 990 Kč.

Další skvělou novinkou letošního roku je model EasyBike EGOIST, který se na trhu objeví během června a jeho cena bude 54 990 Kč. Egoist je absolutní a technicky nejdokonalejší novinkou v kolekci horských kol, je osazen desetirychlostní sadou Shimano Deore, která nabízí široké spektrum převodů do jakéhokoliv terénu, středovým motorem Shimano Steps a baterií s výkonem 504 kW. Od ostatních modelů se odlišuje i novým barevným designem. A díky použití kvalitních komponentů a vzduchové vidlici se podařilo stlačit jeho celkovou hmotnost na 20,7 kg.

Elektrokolo s perfektními vlastnostmi do terénu je i nový model EasyBike TARGET 2.0. Toto horské elektrokolo s motorem v náboji zadního kola BAFANG o síle 36 V/250 W se pyšní 29“ koly a hydraulickými kotoučovými brzdami TEKTRO a plně integrovanou baterií v rámu. To, jak moc vám kolo pomůže a jak moc se budete snažit sami, si nastavíte na multifunkčním LCD displeji, který se jednoduše a pohodlně ovládá. Pokud vám tedy v kopci dojdou síly, můžete si na elektrokole nastavit větší pomoc a na chvilku si odpočinout. Cena elektrokola EasyBike Target 2.0 je 32 990 Kč.

Pohodlná a klidná jízda po městě

Dáváte-li však přednost spíše pohybu po městě a asfaltovým cyklostezkám, seznamte se s novinkou letošního roku, městským elektrokolem EasyBike Urban Concept. Toto elektrokolo se zadním pohonem, 28“ koly a hydraulickými brzdami balancuje mezi kategoriemi cross, fitness a urban. Hodí se do městského provozu jako přibližovadlo do školy, zaměstnání nebo třeba i na menší nákupy. Baterie je schovaná ve štíhlém rámu a při běžném pohledu si ji ani nevšimnete. Silný a spolehlivý motor BAFANG je ukryt v zadním náboji kola. Dopřejte si ten výjimečný pocit z krásné a pohodlné jízdy a přivítejte doma tohoto černozeleného polykače kilometrů. Cena elektrokola EasyBike Urban Concept je 33 990 Kč.

Elegantní verzí městského kola je elektrokolo EasyBike MOVE 28, které si na první pohled zamiluje každá žena. Praktický rám s černožlutým designem umožňuje jednoduché nasedání a slézání z kola. Napřímený posez tak neomezuje v pohybu a dovoluje jízdu v civilním oblečení. Po cestě na nákup můžete využít užitečný zadní nosič s nosností až osmnáct kilogramů. Ve městě však jistě oceníte i praktický stojánek, blatníky, přední i zadní světlo a také kryt řetězu, který chrání oblečení před zašpiněním. Cena elektrokola EasyBike MOVE 28 je 26 990 Kč.

Do kategorie elegantních modelů patří i další novinka, kterou je EasyBike City 28. Nové městské kolo se středovým motorem české společnosti COMP a s pneumatikami o průměru 28 palců vypadá na silnici stylově. Vzhledem k umístění motoru a baterie jde o perfektně vyvážené kolo s velmi snadnou manipulací. Díky praktickému provedení rámu je nasedání na tento typ elektrokola velmi jednoduché. Ve městě zcela jistě oceníte také to, že je elektrokolo vybaveno užitečným stojánkem a integrovaným zámkem. Nad zloději máte vyhráno! Součástmi standardní výbavy i tohoto modelu jsou nosič, blatníky, přední i zadní světlo a také kryt řetězu. Cena EasyBike City 28 je 39 990 Kč.

Skládačky jsou v kurzu!

Jako zástupce skládacích elektrokol na závěr zmíníme oblíbený model EasyBike SMART, které vás zaujme především svým designem. Paprsková kola, integrovaná baterie, kotoučové brzdy a minimalistický design vám zaručí, že se za vámi budou ostatní ohlížet. Kolo můžete bez problému uložit do karavanu nebo kufru vašeho auta. Udělejte si z něho společníka při cestě do zaměstnání nebo školy. Cena elektrokola EasyBike SMART je 27 990 Kč.

Většina modelů elektrokol EasyBike je ručně montována a testována v České republice.

Máte dilema? Zkuste testovací jízdu

Pokud stále nevíte, jaké kolo by vám vyhovovalo nejvíce, můžete si ho jednoduše vyzkoušet na jakékoliv z 84 prodejen Auto Kelly. Kompletní nabídku elektrokolol EasyBike si můžete prohlédnout a projet v testovacím centru v Praze 4 – Modřanech a v Olomouci.

Společnost Auto Kelly je dodavatelem a prodejcem bezkonkurenčně nejširšího spektra náhradních dílů a doplňků pro osobní, užitkové i nákladní automobily a motocykly u nás. Elektrokola poprvé nabídla na trh v roce 2011 (značku City Line) a svou vlastní značku elektrokol EasyBike v roce 2014. Dnes je jedním z nejvýznamnějších prodejců elektrokol v České republice. Elektrokola je možné sehnat v 84 kamenných prodejnách nebo na e-shopu. Značka EasyBike také nabízí náhradní díly na elektrokola této značky, speciální cyklovybavení a cyklokosmetiku nejen na elektrokola, ale i na klasické modely kol. Samozřejmostí je také široká síť více než 70 smluvních servisů, mezi kterými je i více než 30 poboček Auto Kelly s vyškoleným personálem, schopným provádět garanční prohlídky a standardní servisní úkony při údržbě kola.

Kompletní seznam a kontakty najdete na: www.autokelly.cz/EBikeServices.

Více informací o nabídce značky EasyBike najdete na: www.easy-bike.cz.

Partnery jsou Dopravní jednička a ČKP

 

Články, které by tě mohly zajímat