Právě vysíláme

Dezinfekce celého bytu? Našli jsme pro vás řešení!

2. listopadu 2020 0:01
Dezinfekce celého bytu? Našli jsme pro vás řešení!

Viry a bakterie nejsou problém pouze venku. Dostanou se i do bytu. Jak je ale dostat pryč?

Víte, že viry a bakterie dokážou na různých površích přežít i několik dní? Domů si je nosíme na rukou, oblečení nebo předmětech denní potřeby. Dokážou se pak usadit doslova na jakémkoli místě. Jak se s tímhle problémem vypořádat? Představa, že bude někdo pravidelně otírat doslova všechny povrchy v bytě nějakou dezinfekcí, je nemyslitelná. Aby se dostala všude, museli bychom jí v obrovském množství rozprašovat přímo do vzduchu. Že je to hloupost? Možná ne. Přesně takhle totiž funguje ozon.

Ozon (molekula tří atomů kyslíku) se v přírodě běžně vyskytuje. Známe ho například z ozonové vrstvy, která chrání planetu proti škodlivému slunečnímu UV záření. Má ale ještě jednu velice zajímavou funkci. Je to totiž silná přírodní dezinfekce. Spolehlivě a rychle ničí viry, bakterie i plísně. Jak ale ozon přimět, aby pracoval v náš prospěch? K tomu slouží generátor ozonu VirBuster.

Generátor ozonu VirBuster k práci nepotřebuje nic jiného než zásuvku na 230 V. Pomocí elektřiny generuje ozon, který se volně šíří prostorem a působí jako dezinfekce na všechny povrchy a předměty. Poté, co ozon vykoná svou práci a zničí všechny mikroorganismy, se sám přirozeně rozpadne. Stačí důkladně vyvětrat. Po jeho působení zůstane jenom čistý vzduch a vůně jako po letní bouřce.

Ozonem se dají spolehlivě čistit domácnosti, kanceláře, ordinace, dokonce i velké veřejné prostory jako restaurace, fitcentra a divadla. Díky svým schopnostem nalezne též uplatnění při dezinfekci klimatizací a vnitřních prostor automobilů i autobusů. Kromě bakterií a virů zmizí i veškeré nepříjemné pachy z vaření, kouře nebo skrytých nečistot.