Právě vysíláme

Hurá na hory! Na DOLNÍ MORAVĚ stále panují výborné sněhové podmínky

28. února 2020 0:01
Hurá na hory! Na DOLNÍ MORAVĚ stále panují výborné sněhové podmínky

Přestože je letošní lyžařská sezóna poznamenaná kolísavým počasím a v nížinách již není po zimě téměř ani památky, výše položená střediska hlásí stále dostatek sněhu na svazích.

Takovým příkladem je Horský resort Dolní Morava, kde jsou v provozu všechny lanovky i vleky a lyžuje se na sedmi, vzájemně propojených sjezdovkách.

Návštěvníci si mohou užít hory v plné parádě, k dispozici mají standardní služby jako je lyžařská škola, půjčovna, servis nebo 7 restaurací a barů na sjezdovkách. Kromě výše zmíněného láká resort také na pravidelné zimní zážitky v podobě pátečních večerních výšlapů na sněžnicích nebo sobotní První stopu, při které se dohladka urolbované svahy otevřou exklusivně před běžnou otevírací dobou hrstce nadšenců.

Žádný milovník adrenalinu by neměl vynechat jízdu na Mamutí horské dráze. „Mladší sestra“ bobové dráhy U Slona dělá svému jménu čest. Pyšní se titulem nejdelší bobové dráhy u nás a se svými 3 kilometry, 25 zatáčkami či osmičkovou smyčkou a podzemním tunelem nabízí skutečně jedinečný zážitek z jízdy.

Oblast pod Králickým Sněžníkem přeje nejen vyznavačům precizně připraveného manšestru a na Dolní Moravě si toho jsou dobře vědomi. Na oblibě stále vzrůstající skialpinismus je v resortu podpořen plně vybavenou půjčovnou. Do terénu pak můžete vyrazit buďto sami, nebo v doprovodu zkušeného horského průvodce – a to k horské chatě Slaměnka, nebo vystoupat přes horský masív až na samotný nejvyšší vrchol.

Co je dominantou Dolní Moravy i v zimě?

Stezka v oblacích – unikátní stavba s vyhlídkovou plošinou v 50 metrech nad zemí a adrenalinovými prvky.

Články, které by tě mohly zajímat