Právě vysíláme

Jaký styl kšiltovek nosit toto léto?

1. července 2022 9:00
Jaký styl kšiltovek nosit toto léto?

Kšiltovky jsou stálicí letní módy a jsou i tací, kteří je nosí celoročně. Muži, ženy i děti si baseballové čepice oblíbili, protože poskytují skvělou ochranu hlavy a obličeje před sluncem, zároveň jsou stylové a sluší prakticky každému. Už dávno se nenosí jen při baseballu, i když původně sloužily právě pro tuto hru. Kšiltovky nosíme pro volný čas, sport a někdo na ně nedá dopustit a nosí je jako součást svojí image kamkoliv. Pojďme si představit základní styly a druhy, ať můžete vybrat pro toto léto tu správnou.

Základní styly kšiltovek

Kšiltovka s nášivkou

Nášivky jsou jsou na kšiltovkách pro mnohé to zásadní při výběru. Nášivka se většinou váže ke sportovnímu klubu, značce nebo jde o originální obrázek. Sportovní kšiltovky seženete jednak v merchi sportovních klubů, nebo v klasických kamenných i internetových obchodech. Mezi nejčastěji volené nášivky patří NY – New York Yankees, LA – La Dodgers League, P- Philadelphia Phillies, hlava býka – Chicago Buls nebo čtyřlístek za Boston Celtics. Vězte, že se jedná o známé úspěšné kluby a jejich fanoušky poznáte právě podle vlastnictví značkových baseballových čepic. Za zmínku stojí ještě kšiltovky s nášivkou růže, hlavy rytíře (Las Vegas Raiders), orlí hlavy (Seattle Seahawks) nebo hlavy piráta (MLB Pittsburgh Pirates). Kšiltovky jsou perfektní dárek nebo suvenýr z města, ve kterém daný sportovní klub sídlí. Někdo kšiltovky dokonce sbírá a cestuje po klubech, aby si mohl pořídit originální čepici. Pokud se rozhodnete zvolit kšiltovku s nášivkou, vždy si zjistěte, co daná nášivka vyjadřuje a znamená. Nevědět, co moje kšiltovka znamená, je faux pas, které vám žádný fanoušek baseballových čepic neodpustí.

Army styl

Army styl můžeme pozorovat na oblečení i čepicích všeho druhu, je rozšířený a má také početnou fanouškovskou základnu. Army styl nosí ti, co mají blízko k vojenství, ale také přírodě nebo survival aktivitám. Maskáčový vzor je základní poznávací rys army stylu, ale někdy se objevují jen přírodní barvy, nebo naopak zářivé barvy inspirované maskáčovým vzorem. Kšiltovku v army stylu najdete jednoduchou nebo s nášivkou, takže se nemusíte vzdát ani svého oblíbeného sportovního klubu.

Ažur – skvělá volba pro léto

Ažurové, průsvitné kšiltovky se perfektně hodí na léto. Část čepice je vyrobena ze sítě, která zaručí, že nebudete nadměrně potit a hlava vám bude víc větrat. Lze koupit i pouhý kšilt, který vám zastíní obličej, ale hlavu nechá bez pokrytí. Tento kšilt je oblíbený u tenisových hráčů. V zimě můžete zase sáhnout po zateplené kšiltovce, někdy i našitými chrániči na uši.

Další druhy čepic

Pokud vám nesedne styl kšiltovky, pořád existuje dostatečný výběr jiných čepic, po kterých můžete sáhnout. Potřebujete-li kšilt, podívejte se třeba na bekovky nebo klobouky v rybářském stylu. Country fanoušci zase ocení kovbojský klobouk vyrobený z kůže. Mexická sombrera mají také něco do sebe, ale hodí se spíš na pláž nebo do exotických destinací. V zimě pak vítězí čepice beanies, čepice s bambulí nebo barety. Každou čepici vhodně zkombinujte se zbytkem outfitu. Pro klasické kšiltovky se hodí sportovní styl, ale pokud outfit barevně vyladíte, můžete zkusit i odvážnější kombinace elegance s originalitou. Abychom vytvořili dokonalý outfit, nesmíme zapomínat ani na další módní doplňky. Ty by měly ladit nejen barvou, ale i strukturou. Na stylové kousky se podívejte např. na www.eobuv.cz/doplnky/sportovni-tasky-a-batohy.html . Jistě si tu vyberete vhodné modely doplňků i vy!

 

Články, které by tě mohly zajímat