Právě vysíláme

Lyžovačka na Slovensku – dobrý nápad!

17. ledna 2022 11:00
Lyžovačka na Slovensku – dobrý nápad!

Náš moderátor Nasty vyráží tento týden do nejznámějších lyžařských středisek na Slovensku.

Sněhové podmínky jsou ideální a tak postupně navštíví Donovaly, Jasnou a Vysoké Tatry, jedny z nejkrásnějších lyžařských lokalit. Na vlastní kůži vyzkouší vše, co tato střediska nabízí.
Poslouchejte vysílání Evropy 2, Nasty se totiž bude pravidelně hlásit do vysílání. Nechte se inspirovat a vyrazte také lyžovat na Slovensko.

 

Park Snow Donovaly

Středisko Park Snow Donovaly je rodinné středisko se sjezdovkami vhodnými pro děti i začátečníky jakékoliv věkové kategorie.

Nabízí jednu z největších dětských funparků ve střední Evropě a mnoho dalších atrakcí – bezplatné kluziště, psí a koňské spřežení, snowparagliding, jízdy na čtyřkolkách apod.

Největší dětský Fun Park ve střední Evropě se nachází v části Mistríky, v nejvhodnější lokalitě pro výuku lyžování – a to přímo mezi dvěma lyžařskými svahy Nová hoľa a Záhradište. K 2 500 m2 původní plochy Fun Parku Patty Ski přibylo v prosinci 2011 nových skoro 10 000 m2, čímž se řadí spolu s vybavením do popředí dětských parků a je druhým největším svého druhu v Evropě. Ve Fun Parku je k dispozici 9 posuvných pásů, díky nimž se děti naučí lyžovat rychleji, beze strachu, ale hlavně při tom zažijí spousta zábavy. Nechybí ani karusel – kolotoč poháněný motorem, který je velkým pomocníkem při výuce. Děti se učí lyžovat v lyžařské školce už od 3 let a právě pro děti, které začínají, jsou posuvné pásy největším pomocníkem.

Každý den ve 12:00 hodin se pro všechny děti i dospělé koná jedinečná Show na sněhu s množstvím her, zábavy a nezapomenutelnou jízdou ve sněžném vláčku. Na viděnou se těší maskoti Dodo, Lulu, Brumík a myšáci Park Snow.

www.parksnow.sk/zima

 

Jasná – Home Ski Resort of Petra Vlhová

Světově oceněná lyžovačka v Jasné pod Chopkom, to je víc než 50 kilometrů upravených sjezdovek plných skutečně světových zážitků. Díky středisku Jasná září Slovensko mezi hvězdami evropských lyžařských destinací.

Jasná Nízké Tatry je největší lyžařská aréna s výbornými podmínkami pro zimní sporty na Slovensku. Nabízí nekonečné možnosti aktivit, zábavy a aktivního odpočinku.

Najdete zde nejširší lyžařskou nabídku v jednom středisku s lanovkami dostupnými z jižní i severní strany Chopku.

Na vrchol Chopku se dopravíte nejmodernějšími lanovkami Funitel nebo 15místnými kabinkovými lanovkami. Středisko nabízí perfektně upravené sjezdovky různých obtížností, vhodných pro začátečníky, rodiny s dětmi, pokročilé lyžaře a také na uspořádání závodů světové úrovně

Moderní zasněžovací systém v délce více než 36 km poskytuje garanci sněhu minimálně 5 měsíců v roce. Milovníci divoké jízdy si přijdou na své v mnoha freeridových zónách a ve skvělém DCsnow parku. Večer se v Jasné lyžuje na osvětlené sjezdovce v lokalitě Biela Pouť. Délka zimní sezóny je zpravidla od začátku prosince do konce dubna. Na Chopku jezdí 24 lanovek a vleků s přepravní kapacitou více než 30 000 osob za hodinu.

www.jasna.sk/cs

 

Vysoké Tatry

Dopřejte si neopakovatelnou dovolenou plnou zimních dobrodružství a zažijte vysněnou lyžovačku. Zalyžujte si ve Vysokých Tatrách, které nabízejí 24 kilometrů vždy upravených sjezdovek a garanci sněhu 5 měsíců v roce. Ve špičkových střediscích Tatranská Lomnice, Štrbské Pleso a Starý Smokovec vás k oblakům vyveze 20 moderních lanovek a vleků.

V celých Vysokých Tatrách lyžujete na jednotný tatranský skipass, zahřát a vydatně se pobavit můžete v Apres Ski v každém středisku a přesouvání přímo na svah vám ulehčí ekologický ski bus.

Nechte se unášet vysokohorskými panoramaty a fantastickou atmosférou, které vám nejmenší velehory světa v zimě nabízejí.

V uplynulých dnech se tatranské uličky rozrostly o nové ledové výtvory z dílny Základní umělecké školy z Tatranské Lomnice, ale i z rukou řezbářů z Tatranského ledového domu.

Zimní zábava v Tatrách není jenom o lyžování, můžete bruslit, svézt se v kočáru taženém koňmi nebo se vrátit do dětských dob a naskočit na sáňky.

Vyřádit se můžete na upravované a osvětlené 2,5 km dlouhé sáňkařské dráze z Hrebienka do Starého Smokovce. Vyvezete se  pohodlně pozemní lanovkou na lyžařský skipas zdarma do 16:30.

www.regiontatry.sk

 

Více inspirace na Slovakia Travel.

Dovolená na Slovensku – dobrý nápad.

Články, které by tě mohly zajímat