Právě vysíláme

Nový Indiana Jones přichází do kin

24. června 2023 9:34
Nový Indiana Jones přichází do kin

Harrison Ford se ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu naposledy vrací ve své ikonické roli rafinovaného archeologa na plátna kin.

Píše se rok 1969 a Indiana Jones se chystá pověsit své řemeslo definitivně na hřebík. Po více než deseti letech výuky na newyorské Hunter College se uznávaný profesor archeologie chystá odejít na odpočinek a trávit čas ve svém skromném bytě, ve kterém žije osamělým životem. Situace se ale nečekaně změní po překvapivé návštěvě jeho kmotřenky Heleny Shawové (Phoebe Waller-Bridge), se kterou nebyl již dlouhé roky v kontaktu. Ta pátrá po vzácném artefaktu, který její otec před lety svěřil právě Indymu – po nechvalně proslulém Archimédově disku, zařízení, které údajně dokáže vyhledávat trhliny v čase.
Helena jakožto zkušená podvodnice nástroj ukradne a kvapně opustí Spojené státy, aby cenný artefakt co nejvýhodněji zpeněžila. Indy nemá jinou možnost než se za ní vydat. Opráší proto svůj charakteristický klobouk a koženou bundu a vydá se znovu na cesty. Jeden z Indyho dlouholetých protivníků, Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), bývalý nacista, který se nyní jako fyzik podílí na americkém vesmírném programu, má s Archimédovým diskem ovšem zcela jiné záměry. Pokud by je realizoval, může jeho děsivý plán navždy zcela změnit světové dějiny.

Poslední dobrodružství Harrisona Forda v roli Indiana Jonese uvidíte pouze v kinech od 28. června.

Články, které by tě mohly zajímat