Právě vysíláme

Odborné tipy: jak si vybrat dobrý krém na obličej proti stárnutí?

6. prosince 2023 8:00
Odborné tipy: jak si vybrat dobrý krém na obličej proti stárnutí?

Nabídka moderní dekorativní a pečující kosmetiky je obrovská. Můžete si proto vybrat produkt, který bude vyhovovat potřebám vaší pleti. Jak se ale zorientovat v celé rozmanitosti a vybrat si ten nejlepší krém na obličej proti stárnutí? V našem článku se dozvíte vlastnosti a všechny výhody anti-age krémů na vrásky.

Často si ženy myslí, že změny kůže související s věkem začínají po 35-40 letech a právě v této době je potřeba začít o pleť intenzivně pečovat. Bohužel, změny související s věkem začínají mnohem dříve. A čím dříve si vyberete správné produkty pro péči, tím méně budou nápadné.

Jaký by měl být nejlepší krém na obličej pro lidi starší 25 let?

Po 25. roce života začnou probíhat procesy, které způsobují změny ve struktuře kůže:

  • Zpomaluje se přirozená tvorba kyseliny hyaluronové, kolagenu, elastinu a vitamínů.
  • Ztenčuje se hydrolipidová vrstva pokožky a s tím se zvyšuje ztráta vlhkosti, pokožka se stává citlivější na vliv vnějších faktorů (UV záření, volné radikály atd.).
  • Objevují se linky a drobné vrásky.
  • Vlivem gravitace dochází ke změnám v oválu a rysech obličeje.

Měli byste upřednostnit přípravky s hydratačním účinkem. Vaše pokožka vám také poděkuje, pokud se vyhnete dlouhodobému pobytu na přímém slunci a budete používat opalovací krém.

V internetovém obchodě MAKEUP najdete pečující kosmetiku různých značek, které jsou známé po celém světě, například CeraVe, Vichy, La Roche-Posay atd. Klikněte zde https://makeup.cz/categorys/37541/.

Krém na obličej pro lidi starší 30 let

Nejlepší krém na obličej z této kategorie je zaměřen na prevenci a odstranění takových negativních projevů, jako jsou:

  • snížená elasticita kůže;
  • vrásky na obličeji se stávají hlubší a viditelnější;
  • suchá kůže;
  • nateklé oči.

Takové úkoly pro tuto věkovou kategorii zvládne anti-age krém na vrásky, který obsahuje takové aktivní složky jako nízkomolekulární kyselina hyaluronová, která je vynikajícím biorevitalizantem, vitamíny, antioxidanty, sluneční filtry, skvalan, kolagen.

Krém na obličej pro lidi starší 30 let

Takový krém označený “40+“ je zaměřen na řešení takových problémů, jako jsou:

  • rozšířené póry;
  • pigmentové skvrny;
  • růžovka (rosacea);
  • hluboké vrásky.

Nejlepší pleťový krém na vrásky by měl obsahovat kyselinu hyaluronovou, antioxidanty, vitamíny C, E, kyselinu alfa-lipoovou, koenzym Q10, hadí jed, bambucké máslo, olivový olej, olej z kamélie, výtažky z perel, černý kaviár, mořské řasy, filtry SPF pro ochranu pleti před sluncem, revitalizaci, obnovu turgoru, objemu, vyplnění vrásek.

Krém na vrásky pro lidi starší 50 let

Při výběru krému nezapomeňte věnovat pozornost označení. Nejlepší krém na obličej je ten, který je správně vybraný podle věku. A pak se sny o mladé, dobře upravené pleti stanou zcela realitou. Hledejte označení na krémech pro zralou pleť “50+”. Úkolem takového krému na vrásky je odstranit dehydrataci a ochablost pleti.

Krém na obličej proti stárnutí pro tuto věkovou kategorii je navržen tak, aby zpevnil ovál obličeje, snížil výskyt hlubokých vrásek, pomohl odstranit ochablost, suchost, sjednotil tón pleti, nasytil ji kyslíkem a zadržel vlhkost uvnitř.

Nejlepší krémy na obličej s anti-age efektem lze kromě výše uvedených složek doplnit o rostlinné kmenové buňky, kyselinu hyaluronovou nízké molekulové hmotnosti pro doplnění vlhkosti a vyplnění vrásek a retinol.

Základní pravidla pro aplikaci krému proti stárnutí

V každém věku se musíte řídit jednoduchými radami podle fyziologických vlastností lidského těla a obličeje, zejména umístění svalových vláken, krevních cév a směru toku lymfy. Ať už děláte masáž nebo aplikujete přípravek pro péči o pleť.

Nejlepší krémy na vrásky s anti-age účinkem se používají k péči o stárnoucí pokožku, a navíc dodržováním jednoduchých pravidel dokážete chránit obličej před deformací, vráskami souvisejícími s věkem a otoky.

  • Čištění je nutností. Krém nanášejte pouze na čistou pokožku po umytí.
  • Kůži jemně osušte ručníkem.
  • Zahřejte produkt tak, že ho několik sekund necháte ve dlaních.
  • Poklepáním naneste krém na obličej nebo jakýkoli jiný produkt pro péči o pleť.
  • Rozetřete jemnými krouživými pohyby od středu obličeje k periferii.

Články, které by tě mohly zajímat