Právě vysíláme

Poznávej #světovéČesko a zapoj se do soutěže s Evropou 2

30. května 2021 0:01
Poznávej #světovéČesko a zapoj se do soutěže s Evropou 2

Přívlastky Praha zlatá a Praha stověžatá dávají tušit charakter města, v němž se návštěvník, turista, musí dívat hlavně nahoru na věže chrámů, kostelů a bran.

Je ale ještě jeden způsob, jak poznat neopakovatelnou krásu i duši města. Dívat se naopak z věží dolů a z ptačí perspektivy obdivovat neobvyklé pohledy na historická náměstí, červené střechy domů, na řeku Vltavu, její mosty i nábřeží. Ty nejvzácnější a nejkrásnější věže jsou dnes zpřístupněny. Vyberte si z naší nabídky sedmi pražských věží v centru města, nebo ještě lépe zůstaňte zde déle a obejděte je všechny, neboť každá nabízí jiný, ale vždy neopakovatelný pohled na nejpůsobivější části města.

Více informací o soutěži zde.

 

Staroměstská mostecká věž je vstupní branou na Karlův most ze Starého Města. Je považována za nejkrásnější bránu gotické Evropy a nejpůsobivější dílo civilní gotiky na světě. Pro neobvyklý výhled na Karlův most stačí vystoupat 136 schodů. Stejně úchvatný i když úplně jiný je pohled z Malostranské mostecké věže na protější straně Karlova mostu. Další pohled na Malou Stranu s jejími malebnými červenými střechami a magickou atmosférou nabízí bývalá městská zvonice v sousedství chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí s charakteristickou mohutnou zelenou měděnou kupolí. Další zajímavé pohledy na město poskytuje pozdně gotická Prašná brána z roku 1475, která byla postavena jako součást opevnění a zároveň monumentální vstup do Starého Města. Poněkud nenápadně působí šestipatrová Novomlýnská vodárenská věž, která byla zpřístupněna veřejnosti teprve nedávno. Nachází se zde jedinečná interaktivní expozice o pražských požárech a historii pražských hasičů. Ikonický pohled na Prahu stověžatou nabízí samozřejmě věž Staroměstské radnice a dobře známá Petřínská rozhledna přezdívaná českou Eiffelovou věží.

Vstupenky seženete přes stránky Prague City Tourism na www.prague.eu.

Co se právě děje v Praze? Inspirujte se našimi tipy, kam vyrazit za kulturou i zábavou. K přečtení na našem blogu

Články, které by tě mohly zajímat