Právě vysíláme

Poznejte kouzlo Dubaje

4. září 2018 12:35
Poznejte kouzlo Dubaje

V porovnání s ostatními zeměmi perského zálivu je Dubaj pulsující a živou metropolí, která více než co jiného připomíná zábavní park. Dubaj své návštěvníky ohromuje a proto, aby návštěvníci žasli, zde byla za pomocí architektů z celého světa vybudována metropole s mnoha divy a nej.

Obdivovat můžete unikátní, uměle vybudované korálové ostrovy ve tvaru palmy, jejichž dominantou je nejluxusnější sedmihvězdičkový hotel světa vykládaný zlatem, Burj Al Arab ve tvaru plachetnice. Dalším z dechberoucích zážitků je výhled z nejvyšší budovy světa – Burj Khalifa (829,8 m), kam se vyplatí udělat si rezervaci na určitý čas předem. Nejlépe však okolo 18:00 hodiny, kdy uvidíte západ slunce i podvečerní Dubaj. Výtah vás vyveze do 124. patra, kde už cítíte menší pohyb budovy a při pohledu dolů se vám naskytne dokonalý výhled na oceán i přilehlé mrakodrapy. Za návštěvu stojí i místní moderní přístaviště Dubai Marina, ve kterém kotví ty nejluxusnější lodě a jachty světa. Z Mariny vyjíždí pravidelná linka na okružní plavbu podél pobřeží a chytnete-li ji v odpoledních hodinách v době, kdy se slunce chýlí k západu, máte o dechberoucí fotky postaráno. Jste-li milovníky vodní říše, tak budete uneseni obrovským akváriem v obchodním centru Dubai Mall, kde se můžete projít tunelem skrz obrovskou vodní nádrž. Pokud preferujete menší adrenalin, zajímavou atrakcí je lyžařská sjezdovka v nedalekém shopping centru Mall Of The Emirates. Před nákupním centrem Dubai Mall je vybudovaná úžasná tančící fontána v ceně několika miliard dolarů, která každou půlhodinu spouští show s hudebním vystoupením a světelnými efekty.

Chtěli byste Dubaj navštívit? Právě teď máte jedinečnou příležitost! Soutěžte od 3. září do 7. září 2018 na našem Facebooku a vyhrajte týdenní zájezd do luxusního hotelu Anantara The Palm Dubai Resort 5* se snídaní a odletem kdykoliv od listopadu do března 2018/2019. Více se dozvíte na naší soutěžní podstránce.

Do Dubaje vás zve Dubajský úřad pro turismus a CK Blue Style.

Články, které by tě mohly zajímat