Právě vysíláme

Spider–Man: Bez domova míří do kin. Poprvé v historii filmů je odhalena jeho identita

14. prosince 2021 11:16
Spider–Man: Bez domova míří do kin. Poprvé v historii filmů je odhalena jeho identita

Pokračování kultovní série Spider–Man: Bez domova míří do kin. Vůbec poprvé bude ve filmu odhalena jeho identita a život sedmnáctiletého školáka Petera na sebe tak bude poutat výraznou pozornost veřejnosti. Jeho sny se kvůli tomu začnou postupně rozplývat a jeho přání bude jediné: Mohl by svět na jeho tajemství zapomenout?

Petera a jeho přátele MJ a Neda potkáme v novém díle série v posledním ročníku střední školy. Zatímco ostatní už se pomalu chystají na vysokou, sedmnáctiletý chlapec zjišťuje, že kvůli prozrazené identitě Spider–Mana a zájmu médií nemá šanci se na ni dostat. Bezmocně tak sleduje, jak se jeho sny rozplývají. Požádá tak Doctora Strange, aby pomohl světu na jeho tajemství zapomenout.

Během přípravy kouzla zapomnění si však Peter uvědomí, že vlivem kouzla nebudou znát jeho identitu ani nejbližší přátelé. Jenže to se mu nelíbí. Zatímco tak Strange kouzlo provádí, rozhodne se ho změnit a nechtěně tak otevře Pandořinu skříňku. Do našeho světa se tak začnou postupně stahovat další postavy ze všech paralelních vesmírů včetně Spider–Manových nepřátel. Peter je tak nucen čelit nejhrozivějším padouchům, zároveň se však stačí ochránit svou budoucnost po boku MJ a Neda.

Peter se vždy snaží jednat správně,“ říká Jon Watts, který se opět vrací na režisérské křeslo. Podotýká však, že to, co je správné, není vždy snadné určit – a někdy se Peter dokáže i sám přesvědčit o tom, že „to správné“ je právě to, co mu nejvíce vyhovuje. „Je rozpolcený, protože shledává rozpory mezi tím, co chce právě teď, a tím, kam ho vede jeho osud,“ pokračuje Watts. „A někdy se situace, které se zpočátku zdají být velmi jasné, ukáží jako mnohem složitější.“

Bez domova je vyvrcholením trilogie Návrat domů, který byl pro tvůrčí tým od samotného začátku emocionální záležitostí. „V předchozích filmech byl Peter skutečně spíše chlapcem a v tomto film se z něj stává skutečný Spider–Man. Je o tom, jak dospívá, jak se staví na vlastní nohy a jak se začíná chovat jako plnohodnotný Avenger,“ říká hlavní hrdina Tom Holland.

Jeho filmová partnerka Zendaya si spolupráci s ním i dalšími herci pochvaluje. „Jsem moc vděčná, že jsem tím mohla projít ve společnosti lidí, na kterých mi opravdu záleží. Pořád o tom mluvíme – i když je zrovna náročný den nebo když všichni točíme nějaké kaskadérské kousky – jsme ohromně vděční za to, že jsme u toho společně a že se o to můžeme společně podělit. Máme tu nejúžasnější práci na světě.“

Spider–Man: Bez domova bude v kinech od středy 15. prosince 2021. Kromě Hollanda a Zendayi se fanoušci mohou těšit také na další jim známé postavy, a to Benedicta Cumberbatcha jako Doctora Strange, Jacoba Batalona jako Neda nebo Jamieho Foxxe jako Electra.

Články, které by tě mohly zajímat