Právě vysíláme

V Ostravě se chystá velká party. Colours už v červenci přivítají velká jména světové hudby

6. června 2023 14:48
V Ostravě se chystá velká party. Colours už v červenci přivítají velká jména světové hudby

Festival Colours of Ostrava už pomalu klepe na dveře. Od středy 19. července 2023 do soboty 22. července 2023 rozezní oblast Dolních Vítkovic hudba světových muzikantů, mezi kterými nebudou chybět OneRepublic, Niall Horan, Macklemore a Burna Boy. Z českých interpretů dorazí například Ewa Farna či Ben Cristovao.

OneRepublic, Macklemore, Ellie Goulding, Niall Horan, Tom Grennan, nigerijská superstar Burna Boy, závěrečná party s Purple Disco Machine, kultovní indie-rockeři Interpol, fenomenální zpěvák Jacob Collier, legenda brazilské hudby na svém rozlučkovém turné Gilberto Gil, Kavinsky, Zhu, Danger, nekompromisní dvojice Sleaford Mods ale i třeba Ewa Farna, Ben Cristovao, Monkey Business a Vypsaná fixa… To jsou hlavní taháky dvacátého ročníku festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od středy 19. července 2023 do soboty 22. července 2023 v unikátní industriální oblasti ostravských Dolních Vítkovic.

Výjimečné divácké zážitky nabídne na osmi hudebních scénách přes 70 zahraničních kapel mnoha žánrů ze všech koutů světa a také přes 40 domácích jmen. Na další více než desítce scén si návštěvníci užijí bohatý nehudební program – například debaty v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, divadla, filmy, workshopy či výtvarné aktivity. Ale hlavně nebude chybět letní atmosféra, radost, tanec, společné zážitky s přáteli či rodinou.

 

Vedle dvou hlavních open-air scén proběhnou koncerty také na Orlen Drive Stage s divokými, tanečními, odpichovými kapelami, v multifunkční aule Gong, která nabídne zklidněné, soustředěné hudební zážitky, nebo na Full Moon Stage zaměřené na to nejaktuálnější ze současné alternativní zahraniční i domácí hudební scény. Nová Cacao Stage zavede publikum na pobřeží azurových moří Střední Ameriky a nabídne taneční a pohybové workshopy, intimní hudební vystoupení písničkářů a přední světové DJs a hudebníky z žánru organic electronic.

Lístek na Colours of Ostrava zároveň platí i na vstup na mezinárodní diskusní fórum Meltingpot. Jeho šestý ročník na nejméně deseti scénách nabídne přes 200 inspirativních řečníků z celého světa z různých oblastí společenského života. Hlavním tématem se letos stane Longevity, Health & Biohacking. Jako hlavní hosté vystoupí Matthew Walker, přední světový odborník na spánek a autor světového bestselleru Proč spíme, dále Patrick McKeown, expert na dýchání, autor knihy The Oxygen Advantage a několika dalších bestsellerů, nebo Jamie Catto, zakládající člen kapely Faithless, filmař, hudebník, spisovatel a fotograf.

 

V programu festivalu nebudou chybět divadla, projekce filmů, workshopy nebo výtvarné aktivity. Rodiny s dětmi si užijí velkou rodinnou zónu s bohatým programem i hlídáním dětí. V rámci Colours Plus budou moci návštěvníci festivalu díky slevám nebo vstupům zdarma prozkoumat ostravské turistické cíle a potvrdit si či zjistit, že Ostrava a Moravskoslezský kraj stojí za návštěvu. Tradiční projekt Colours bez bariér nabídne zdravotně znevýhodněným návštěvníkům řadu výhod a služeb, aby si bez starostí užili festival.

A kde během Colours of Ostrava spát? Vedle řady ubytování pod střechou mohou návštěvníci využít festivalový kemp vedle Slezskoostravského hradu nebo nedaleko areálu luxusní stany Chill Village a předem postavené stany Tent Inn Village. Prahu a Ostravu také propojí tradiční Colours Expres Českých drah.

Čtyřdenní a jednodenní vstupenky pořídíte na www.colours.cz a v síti GoOut. Děti do 140 cm mají vstup zdarma, nad 140 cm a do 15 let zvýhodněné vstupné. Klienti České spořitelny a držitelé karet ISIC, IYTC, ALIVE mají slevu 600 Kč na aktuální cenu čtyřdenní vstupenky.

Články, které by tě mohly zajímat