Právě vysíláme

Ve Slovenském ráji zatrne i těm největším dobrodruhům

13. února 2023 11:30
Ve Slovenském ráji zatrne i těm největším dobrodruhům

V zasněžené slovenské divočině provětráte cepíny, horolezecké mačky i brusle. Nebo vás láká spíše paragliding?

Využijte, že vás od divokých roklí a soutěsek Slovenského ráje dělí jen pět hodin autem z Brna. Nespoutaná krása fenomenálního národního parku našich sousedů v zimě ožívá originálním zážitkovým kouzlem. Vystupte na ikonické skalní bralo Tomášovský výhled a udělejte si selfie s bílými tatranskými dvoutisícovkami. Tykáte si s cepínem a horolezeckými mačkami? Zdolejte 70 metrů ledového Závojového vodopádu v Sokolí dolině. Na nezapomenutelnou jízdu na bruslích láká 12 km dlouhé kluziště, ve které se během mrazů promění průlom Hornádu.

© OOCR Slovenský raj & Spiš

© OOCR Slovenský raj & Spiš

Na klouzání v běžkařské stopě jsou jako stvořené lokality Granár, Mlynky-Biele Vody či Dobšinská Ľadová Jaskyňa. Za šťavnatým steakem a westernovou atmosférou divokého západu zajděte na Ranč pod Ostrou skálou. A potom šup do koňského sedla nebo do saní na jízdu zasněženou krajinou! Jedinečnou atmosférou zavání také wellness v lesní sauně nedaleko obce Iliašovce. Kousek odtud máte bohatý výběr skvostů UNESCO – fotogenický Spišský hrad, Spišskou Kapitulu (alias slovenský Vatikán) nebo královské město Levoča.

V SKI Telgárt si užijete lyžování „po černé“ i adrenalinový freeride mezi stromy. (© OOCR Región Horehroní)

V SKI Telgárt si užijete lyžování „po černé“ i adrenalinový freeride mezi stromy. (© OOCR Región Horehroní)

A co takhle pokořit nejvyšší cyklobod ve střední Evropě? Z vesničky Šumiac na sousedním Horehroní vás horský fat e-bike vyveze až na vrchol Královy hole (1 946 m n. m.). Rodinné lyžařské středisko SKI Telgárt pod jejím úpatím vábí na lyžování „po černé“ i adrenalinový freeride mezi stromy. Na Tálech si užijete snowtubing i večerní běžkování, resort v Černém Balogu překvapí kopcem jako stvořeným pro paragliding.

Více inspirací na sněhová dobrodružství na Slovensku najdete na: www.slovakia.travel.

 

Články, které by tě mohly zajímat