Právě vysíláme

Víte, co nezapomenout zabalit malému cyklistovi na prázdniny?

22. července 2019 9:00
Víte, co nezapomenout zabalit malému cyklistovi na prázdniny?

Léto je tak trochu velkým svátkem pro každého z nás. Děti se těší na prázdniny, rodiče zase, že si od nich trochu odpočinou. Možná vás překvapí, že letní měsíce jsou i obdobím, na které připadá nejvíce dětských úrazů v roce.

Pokud máte doma cyklistu, určitě mu nezapomeňte na prázdninový pobyt s kolem přibalit přilbu. Podle lékařů dokáže v případě pádu z kola ochránit dítě před vážným poraněním mozku v 95 % případů. Kvalitní přilbu přitom koupíte zhruba za pět set až tisíc korun.

Nezapomeňte také, že dítě smí samo jezdit po silnici až od deseti let! Samozřejmostí by měla být znalost dopravních značek a předpisů, což se děti rády učí formou hry. I tak ale zvažte, jestli není v okolí spousta hezčích tras přes les nebo louku.

Děti na úrazovce v devíti z deseti případů končí kvůli zlomeninám, necelá desetina úrazů připadá na poranění hlavy, hrudníku a břicha. Před tím ani sebeopatrnější dítě neochráníte, kromě dobré výchovy a ochranné přilby je ale dobré myslet i na úrazové pojištění.

Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP) nabízí speciálně na prázdniny dětské úrazové pojištění Medvídek ‒ Léto 2019. Počátek pojištění si zvolíte sami, pojistná ochrana trvá dva měsíce. A na kolik to vyjde? Podle výše pojistné částky trvalých následků úrazu a hospitalizace zaplatíte 199, 299 nebo 399 korun. Medvídka si můžete sjednat na všech pobočkách PVZP i VZP ČR.

A pak už můžete mít jistotu, že si vaše dítě i vy užijete báječné cykloprázdniny!

 

Články, které by tě mohly zajímat