Právě vysíláme

Anna Wintour hledá asistentku. Její požadavky jsou stejně šílené, jako ty od filmové Mirandy

17. června 2023 8:10
Anna Wintour hledá asistentku. Její požadavky jsou stejně šílené, jako ty od filmové Mirandy

Film  Ďábel nosí Pradu je legendární a jedná se oblíbenou romantickou komedii. To, že je příběh inspirován skutečnou postavou šéfredaktorky časopisu Vogue, je známá pravda. Do jak velké části odpovídá realitě? To bude již moct brzy zjistit jedna z budoucích asistentek Anny Wintour.

Meryl Streep coby Miranda Prestley je šéfredaktorkou módního magazínu a jednoho dne přijme za asistentku talentovanou novinářku Andy v podání Anne Hathaway. Nebohá Andy ovšem netuší, že Miranda je opravdu „ďábel, co nosí Pradu“ a její nároky na zaměstnance jsou více než náročné. Mirandy se navíc celý časopis bojí a málokdo se přísné šéfové pokouší odporovat.

Skutečná Anna Wintour je první dámou světové módy. Na pozici šéfredaktorky časopisu Vogue je od roku 1988 a tři roky působí i jako globální ředitelka pro obsah. Dámu s pověstným mikádem předchází velmi tvrdá pověst. Anna je velmi přísná a s nikým se nemaže. Celebrity se jí snaží zalíbit a je to právě Anna, která určuje, kdo bude pozván na prestižní módní akci Met Gala. Pokud šéfredaktorku Vogue naštvete, na Met Gala se nikdy neobjevíte.

A pozor, stejně jako ve filmu, nyní Anna hledá osobní asistentku. A pokud jste si mysleli, že Miranda Prestley je trochu přehnaná, sněte dál. Dle informací toho, co Wintour od svých asistentek požaduje, se od filmové Mirandy opravdu neliší.

Požadavky na práci jsou opravdu náročné. Inzerát se objevil v plném znění na americké stránce. „Jedná se o klíčovou roli při podpoře globálního ředitele pro obsah a výkonného asistenta globálního CCO. Pracovník bude pomáhat s administrací a koordinací schůzek, akcí, speciálních projektů a celkového toku komunikace. Úspěšný kandidát bude extrémně organizovaný, efektivní, orientovaný na termíny a bude schopen multitaskingu a stanovení priorit v rychle se měnícím prostředí digitálních médií. Toto je obrovská příležitost pro ambiciózního profesionála s obchodními znalostmi, který je zapálený pro kulturu, módu, digitální média a obsah,“ stojí v úvodu inzerátu.

Pracovní náplň je pak opravdu výživná a obsahuje velmi mnoho položek. Zájemce musí oplývat emoční inteligencí, diskrétností, důvěrností a mít dobrý úsudek. Rovněž má mít schopnost předvídat problémy a pomáhat k jejich předcházení. Musí prokazovat i grafickou a vizuální citlivost a je dobré, když se bude podílet i na speciálních výzkumech. Kromě administrativy bude mít přehled o schůzkách a dalších termínech, bude se zapojovat i do produkční stránky redakce a spolupracovat s HR. Do toho by asistentka Anny měla zvládat technologie a udržovat kancelář.

A jaké má přísná Anna Wintour požadavky? Vysokoškolské vzdělání a 1-2 roky kombinované praxe, silnou verbální komunikaci, mezilidské dovednosti a schopnosti spolupráce – pohodlné spojení s lidmi na všech úrovních napříč globálními hranicemi, silné písemné komunikační dovednosti včetně gramatiky a schopnosti korektury, silné organizační a time-managementové dovednosti včetně schopnosti žonglovat s více úkoly najednou, a přitom být extrémně přesný, proaktivní a orientovaný na termíny, mít bezvadnou pozornost k detailu, sebevědomí, nadšení a schopnost dělat věci vyvážené pokorou a ochotou učit se.

Anna Wintour (vpravo) Profimedia

A pozor, bývalá asistentka Anny Wintour uvedla, že pohovory bývají šestikolové. Při posledním kole se uchazeč setká s Annou a interview bude probíhat okolo 2 minut. Plat se pak bude pohybovat okolo 80 tisíc dolarů ročně, tedy cca 130 000 korun měsíčně. Nutno však podotknout, že zájemce bude muset žít v New Yorku, kde je život velmi nákladný. Práce pro Annu začíná v 7:30 ráno a trvá do večera.

Články, které by tě mohly zajímat