Právě vysíláme

Celebrity, které jsou “nepo babies”? Proč jsou často terčem kritiky a co mají společného?

28. září 2023 22:50
Celebrity, které jsou “nepo babies”? Proč jsou často terčem kritiky a co mají společného?

Je to “nepo baby”, nesnáším “nepo baby”! S těmito výrazy jste se již možná setkali na internetu. Co však výraz “nepo baby” znamená a kdo pod něj spadá?

Lily-Rose Depp, modelka Kaia Gerber, Gigi a Bella Hadid, Miley Cyrus, Brooklyn BeckhamHailey Bieber, ale i Timothée Chalamet. To všechno jsou slavné osobnosti z pole modelingu, herectví nebo hudby. To, co je ovšem spojuje, jsou slavní nebo v showbyznysu mocní rodiče. Výraz “nepo baby” totiž představuje skupinu úspěšných lidí, kteří to ale v počátcích své kariéry měli možná jednoduší než ti ostatní. 

“Nepo baby” je odvozeno od slova nepotismus, který označuje obsazování důležitých funkcí na základě přátelství nebo rodinných vazeb. Ačkoliv se jedná o běžně používaný výraz po mnoho let, slovo “nepo baby” nyní hojně koluje po sociálních sítích.

Kaia Greber se svou matkou Cindy

 

Celou tuto “kampaň” rozjel časopis New York Magazin, který vydal celé jedno číslo o mladých celebritách, které patří mezi nejslavnější osobnosti světa a pojí je jedna věc – slavní a mocní rodiče! A co slavní rodiče nabízí? Už od narození přístup k exkluzivním smlouvám, nabídkám a kontaktům, které se jen tak nikomu nenabídnou. Příkladem může být Timothée, který je zajisté talentovaným hercem, ale je také rovněž synovcem slavného hollywoodského producenta. Modelka Kaia Greber zase předvádí pro ty nejluxusnější značky světa a je dcerou supermodelky Cindy Crawford. Slavná herečka Naomi Watts je pak dcerou manažera kapely Pink Floyd a Kristen Stewart má za otce úspěšného televizního producenta. 

Po vydání magazínu začala společnost hojně spekulovat nad tím, zda si “nepo babies” svou slávu vůbec zasloužili. Proti protekci se pak jako jedna z první ozvala dcera Johnnyho Deppa Lily-Rose Depp, která je nyní rovněž úspěšnou herečkou. Ta řekla, že vymanit se ze stínu slavného otce je těžké a ona musí naopak ještě víc dokazovat svůj talent. Proti jejímu vyjádření se ovšem zase ohradila italská modelka Vittorii Ceretti, která řekla, že je mnohem snažší chodit na castingy se slavným jménem, agentem a soukromým řidičem než coby neznámá dívka, která se musí spolehnout jen na štěstí. 

Články, které by tě mohly zajímat