Právě vysíláme

Celebrity, které se v minulosti pokusily o sebevraždu

20. prosince 2023 20:22
Celebrity, které se v minulosti pokusily o sebevraždu

Jsou bohatí, slavní a vypadají perfektně. Přesto se i ony v životě dostaly do bodu, kdy si myslely, že už nemohou dál a přemýšlely o dobrovolné ukončení života. Které slavné hvězdy přiznaly sebevražedné myšlenky?

Psychické zdraví je nadmíru důležité a rozhodně není automatické. V životě každého z nás navíc mohou přijít chvíle, kdy si budeme myslet, že už prostě nemůžeme dál. Ročně spáchá sebevraždu obrovský počet lidí a velké množství bytostí rovněž přemáhají myšlenky na ukončení života. Tyto těžké pocity často zmítají i slavné osobnosti, které na první dojem mají vše. I celebrity však často hledají důvod ke štěstí. Kdo se v minulosti pokusil o sebevraždu?

Owen Wilson 

Slavný hollywoodský herec si v roce 2007 podřezal žíly, protože se nedokázal vzpamatovat z rozchodu, Zachránil ho tehdy blízký přítel a bylo to prý přímo za “pět minut dvanáct”. Herec se poté dlouhou dobu léčil s psychickými problémy. 

Eminem

I drsňák Eminem už měl života plné zuby a velmi se trápil. Velké psychické problémy mu způsobil toxický vztah s Kim Scott. Ještě než se stal rapper slavným, pokusil se předávkovat drogami. 

Drew Berrymore

Herečka měla docela problémové dospívání, které často sužuje dětské hvězdy. Už jako dítě začala Drew holdovat alkoholu, večírkům a drogám. O sebevraždu se pokusila v pouhých 14 letech, když si podřezala žíly kuchyňským nožem.

Elton John

Slavný zpěvák v ranném mládí skrýval svou homosexualitu, což se velmi podepsalo na jeho psychice. Elton přiznal, že v jednu chvíli se pokusil otrávit v plynové troubě. Zachránil ho ovšem naštěstí jeho textař. Zpěvák na základě této zkušenosti napsal píseň Someone savec my live tonight. 

Halle Berry

Herečka se pokusila o sebevraždu poté, co její manželství s Davidem Justicem skončilo. Později Halle řekla, že si to rozmyslela, když jí zničehonic prolétla hlavou myšlenka na její matku: „Seděla jsem v autě a věděla jsem, že výpary se blíží, když mě našel obraz mé matky.

Britney Spears

Psychické zdraví jedné z nejslavnějších zpěvaček světa bylo vždy velmi vrtkavé a Britney má za sebou několik zhroucení. Během svého života se ovšem dvakrát pokusila o sebevraždu. Bylo to převážně v době, než so v roce 2006 oholila celou hlavu.

Články, které by tě mohly zajímat