Právě vysíláme

Když Simpsonovi předpovídají budoucnost. Podívejte se na příklady, ze kterých mrazí

28. června 2023 12:00
Když Simpsonovi předpovídají budoucnost. Podívejte se na příklady, ze kterých mrazí

Věříte, že tvůrci úspěšných Simpsonových dokáží předpovědět budoucnost? Spousta lidí si myslí, že ano! 

Máme pro vás totiž několik ukázek toho, že tvůrci těch nejslavnějších kreslených seriálů už několikrát dokázali předpovědět situace, které se později staly realitou.

Simpsonovi, Futurama či Family Guy jsou oblíbené americké seriály, které se těší obrovské popularitě. Za jejich úspěchem stojí převážně jejich autoři, kteří nejenže jsou schopni vymyslet vtipný scénář, ale dokonce i tak trochu umí věštit. Hned několikrát se totiž stalo, že scény a dějové linky z těchto seriálů se později opravdu staly.

Ponorka Titan

Když svět zasáhne katastrofa, fandové se často obrací na svůj oblíbený „seroš“ a vzpomínají, zda si Simpsonovi, respektivě jejich tvůrci, opět zahráli na vědmy. A pozor, fanoušci mají opět jasno i v tom, že seriál předpověděl zkázu ponorky Titan společnosti Ocean Gate. Souvislosti našli v 197. epizodě z roku 2016 s českým názvem Homer slouží vlasti. V epizodě se Homer vydá v ponorce na mořské dno se svým údajně pravým otcem Masonem. Pátrají po vzácném vraku lodě. Homer se však nechá zlákat rybou a skončí uvíznutý v korálech, odkud se nemůže dostat, až mu dojde kyslík a on ztratí vědomí.

Ponorka Titan se hledala pět dní. Nakonec bylo zjištěno, že její zkáza byla způsobena její implozí.

Zde jsou ty příklady seriálové předpovědi:

Kamala Harris

V roce 2000 byla odvysílala epizoda s názvem Bart To The Future, ve které se Lisa stane první ženskou prezidentkou Spojených států a zdědí Bílý dům po Donaldu Trumpovi. V den své inaugurace má na sobě fialový kostým a bílé perly, stejně jako Kamala Harris, jenž se nyní stala první ženskou viceprezidentkou USA.

Děsivá ryba

Kultovní tříoká ryba byla v Simpsonových symbolem obrovského znečištění, kterému město čelilo. Podobná ryba byla ve skutečnosti nalezena v Argentině poblíž jaderné elektrárny.

Apple

V roce 1995 se v jedné epizodě rovněž Simpsonových objevil muž, který má na ruce hodinky, co slouží jako telefon. O dvacet let později představil Apple své slavné Apple Watch!

V epizodě z roku 2012 se Homer objeví jako host ve zpravodajské show. Ve spodní části obrazovky bliká nadpis: Evropa dává Řecko na eBay. O tři roky později v roce 2015 se Řecko stalo první rozvinutou zemí, která vstoupila do rozsáhlé dluhové krize.

V jedné z epizod Simpsonovi ukázali Milhouseovi, jak sází na profesora MIT Bengta Holmströma, že získá Nobelovu cenu. Ve skutečnosti ji za šest let profesor opravdu získal.

Články, které by tě mohly zajímat