Právě vysíláme

Lady Gaga slaví 37. narozeniny. Připomeň si s námi její ikonické kostýmy

28. března 2023 15:29
Lady Gaga slaví 37. narozeniny. Připomeň si s námi její ikonické kostýmy

Patří mezi největší hudební hvězdy. Je módní ikonou, herečkou a obhájkyní lidských práv. Lady Gaga slaví 37. narozeniny. Do světa showbyznysu pronikla už v roce 2008.

Vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanotta pochází z New Yorku. Ve čtyřech letech začala hrát na klavír a později byla přijata na prestižní Julliard School. Do této školy ovšem Stefani nenastoupila a raději studovala akademii umění. Už jako mladá dívka toužila Gaga po hvězdné kariéře. Díky svému sebevědomí o svých snech mluvila se spolužáky a vyprávěla jim své touhy a představy. Na vysoké škole ovšem zažila šikanu. Spolužáci si z jejích představ utahovali, a dokonce založili internetovou skupinu pod názvem Stefani Germanotto, nikdy nebudeš slavná. Kdyby jen tenkrát tušili, že?

Lady Gaga získala své umělecké jméno podle kapely Queen. Producent Rob Fusari, jeden z jejích producentů, psal zprávu, ve které zmiňoval písničku „Radio Ga Ga“ od Queen. Telefon automaticky opravil slovo „radio“ na „lady“ a ve chvíli, kdy Stefani zprávu dostala, rozhodla se, že vzniklé Lady Gaga je to pravé.

Začátek kariéry nebyl pro mladou dívku vůbec snadný. Gaga prošla poruchou příjmu potravy a jako začínající zpěvačku ji znásilnil jeden z vlivných producentů. Ačkoliv se zpěvačka o tomto traumatu dnes nebojí mluvit, jméno producenta nikdy nechce prozradit.

Singly Poker Face, Bad Romance a Telephone byly pro Gagu naprosto zásadní. Sedm let po svém nástupu do showbyznysu byla zvolena Ženou roku a časopis Rolling Stone ji vyhlásil „umělcem dekády“. Zpěvačka je třináctkrát zapsána v Guinnessově knize rekordů, je držitelkou několika cen Grammy a Oscara za píseň Shallow. Tento singl je ostatně dnes již ikonický a na streamovací službě Spotify zaznamenal přes 1 miliardu zhlédnutí.

Ačkoliv je život výrazné umělkyně velmi úspěšný, i Gaga má svá vlastní trápení. Zpěvačka trpí nemocí zvanou Fibromyalgie, která spočívá v nadměrné bolesti svalů. Gaga musela kvůli nemoci přerušit i turné svého v pořadí pátého alba Joanne.

K Lady Gaga se nepochybně řadí i móda a extravagantní outfity. Zpěvačka sama uvádí, že v otázce oblékání jí velmi ovlivnila její vlastní matka, která o svůj styl vždy pečlivě dbala a chodila upravená. Gaga několikrát svými šílenými outfity šokovala. Kdo by ostatně zapomněl na její oblek z vepřového masa? Zpěvačka má na oblékání svůj vlastní produkční tým nazvaný Haus of Gaga. Ten pro ní připravuje oděvy, ale i účesy a make-up. Připomeňte si s námi její ikonické outfity v naší galerii!

 

Články, které by tě mohly zajímat