Právě vysíláme

Maskulinita už nefrčí. Kdo jsou muži označováni jako „babygirl“?

24. března 2024 13:00
Maskulinita už nefrčí. Kdo jsou muži označováni jako „babygirl“?

Už jste slyšeli o velmi často používaném termínu „babygirl“? Pokud ne, možná budete velice překvapeni. Jedná se totiž o označení mužů se speciální osobností.

Termín „babygirl“ se obvykle používá jako oslovení pro ženu nebo dívku, obvykle od mužského partnera. Pokud však chcete znát typické vlastnosti mužů, kteří se mohou identifikovat s tímto označením, lze očekávat, že by to byli muži, kteří mají tendenci být velmi láskyplní, starostliví a pozorní ke svým partnerkám. Maskulinita, která bývá často velmi toxická, totiž už rozhodně není „in“ a u žen a mladých dívek zabodují spíše muži, kteří se nebojí projevit ani svou citlivou stránku.

Timottheé Chalamet

Termín „babygirl“ u mužů je používán převážně mladou generací Z a genarací nazvanou „snowflakes“, tedy mladými lidmi, kteří se na rozdíl od svých rodičů nebojí mluvit o duševním zdraví. Muže „babygirl“ však jistě dokážou ocenit i starší ročníky. Typický „babygirl“ je muž, který je:

  1. Něžný, pozorný, starostlivý a vnímavý k potřebám své partnerky.
  2. Romantický: Rád dává pozornost své partnerce a projevuje jí lásku skrze různé romantické gesta.
  3. Ochotný naslouchat: Je schopen naslouchat a podporovat svou partnerku v různých situacích.
  4. Odpovědný a ochotný pomáhat: Stará se o svou partnerku a je ochoten jí pomáhat ve všem, co potřebuje.
  5. Emocionálně dostupný: Je schopen vyjádřit své pocity a emoce a je otevřený ve vztahu.
  6. Respektující a oddaný: Respektuje svou partnerku a je oddán vztahu.

Je však důležité si uvědomit, že každý člověk je jedinečný a může vyjadřovat lásku a péči různými způsoby. Ačkoliv někteří muži mohou vykazovat výše uvedené vlastnosti, není žádný specifický typ muže, který by byl automaticky označován jako „babygirl“. Mezi slavnými muži se však několik takových „babygirl“ nachází, nebo jsou alespoň tak nazývány fanynkami. Jde o herce Paula Mescala, Jacoba Elordiho nebo Timothéeho Chalameta. Všichni tři zmiňovaní herci nejsou na první pohled žádnými drsňáky a možná ani prvoplánovými hezouny s velkými svaly. Jedná se ale o velmi nadané herce, kteří dostávají role především citlivých a romantických mužů.

Jacob Elordi

Články, které by tě mohly zajímat