Právě vysíláme

Nebezpečné povolání? Herci a herečky, kteří se zranili nebo dokonce zemřeli při natáčení

20. října 2023 10:00
Nebezpečné povolání? Herci a herečky, kteří se zranili nebo dokonce zemřeli při natáčení

Herectví je pro mnoho lidí snovým povoláním s velkým výdělkem. Není to vždycky ovšem zábava a v mezních případech jde dokonce někdy i o život. Dnes vám představíme případy herců, kteří se během natáčení nebezpečně zranili nebo dokonce zemřeli.

John Abraham

Hollywoodský herec měl při natáčení filmu ohromné štěstí v neštěstí. Během jedné scény měl na sebe s kolegou mířit pistolí ve vzdálenosti 5 metrů. Filmaři se ovšem na poslední chvíli rozhodli, že herci na sebe budou mířit z 3 a půl metru. To nebyla dostatečná vzdálenost ani pro sledě náboje a kulka herce zranila. Naštěstí ho zasáhla jen ze strany na krku.

Isla Fisher

Ve snímku Podfukáři se objevují dechberoucí kouzelnické triky. Jeden z nich se odehrával i ve vodní nádrži. Postava herečky Isly Fisher se měla potopit do vody a dostat ze z nádrže dřív než se celá naplní vodou. Herečka se do nádrže potopila, ovšem během scény se málem utopila. Řetěz se jí totiž zasekl a ona se nemohla vynořit. Herečka později uvedla, že celý štáb si v tu chvíli myslel, jak svou scénu skvěle hraje. Ve skutečnosti se ovšem Isla topila a zachránil jí až jeden z kaskadérů. Po této hrozivé události herečka odmítla natáčení druhého dílu. 

Jason Statham

Během natáčení Expendables 3 se vážně zranil akční hrdina Jason Statham. Během jedné scén, kdy řídil náklaďák, mu praskly brzdy a herec se i s autem zřítil do Černého moře a málem se utopil. Naštěstí ho zachránily jeho plavecké schopnosti a herec nakonec z vozu v pořádku vyplaval.

Halle Berry

Během natáčení hororu Tísňová linka se vážněji zranila i krásná Halle Berry. Během jedné scény upadla na beton a silně se udeřila do hlavy. Okamžitě upadla v bezvědomí a byla okamžitě převezena do nemocnice. 

Vic Morrow

Obrovská tragédie se odehrála na natáčení filmu Zóna soumraku v roce 1982. Při natáčení scény z filmu z neznámých důvodů zřítil vrtulník na scéně. Vrtule usekla hlavu Morrowovi a dvěma dětským hercům. Vedoucí produkce John Landis byl později obviněn ze zabití, ale nakonec ho zprostili viny na základě tvrzení, že si nebyl vědom případné nebezpečnosti dané scény.

Brandon Lee

Nešťastnou náhodou při natáčení zemřel 31. března 1993 americký herec Brandon Lee při tvorbě gotického thrilleru Vrána. Při natáčení scény, ve které měl být zabit hlavní hrdina a jeho milenka, byl Brandon zasažen střelou ráže 44 milimetrů z rekvizitní zbraně, v níž uvázl ostrý náboj. 

Články, které by tě mohly zajímat