Právě vysíláme

Nejzásadnější události světové hudby roku 2023. Co se opravdu povedlo?

31. prosince 2023 13:50
Nejzásadnější události světové hudby roku 2023. Co se opravdu povedlo?

Rok 2023 byl pro hudební svět velmi úspěšný. Jaké nejzásadnější události se ovšem letos udály? Co se opravdu povedlo?

Taylor-mánie

Taylor Swift byla v roce 2023 doslova všude. V březnu začalo její rekordní turné Eras Tour, které se stalo nejvýdělečnějším turné v historii. Taylor se zasloužila o podporu ekonomiky, veřejné dopravy a filmového průmyslu, když její koncertní film „Eras Tour“ v říjnu rozbil pokladny kin. Zpěvačka překonala řadu rekordů v počtu streamů a návštěvnosti, byla jmenována „osobností roku“ časopisu Time, vydala dvě znovu nahraná alba a dokonce začala nový románek se sportovcem Travisem Kelcem.

Beyoncé a její megatour

Pokud jde o uspořádání megaturné, Beyoncé je mistryní svého oboru. S malou pomocí své jedenáctileté dcery Blue Ivy Carter zahájila zpěvačka v květnu své rekordní světové turné Renaissance. Hned po Taylor se jednalo o nejúspěšnější světové turné roku.

 

Rihanna a její vystoupení na Super Bowlu

Rihanna poprvé po sedmi letech vystoupila naživo, když v únoru uváděla Super Bowl Halftime Show. Držitelka Grammy předvedla směs svých kultovních hitů a její vystoupení se stalo nejsledovanější Halftime Show v historii, když ji sledovalo 118,7 milionu diváků, čímž překonala předchozí rekordmanku Katy Perry. Během vystoupení na pódiu také nezapomenutelným způsobem odhalila své druhé těhotenství, což vyvolalo na internetu šílenství.

 

Návrat The Beatles

Listopad se nesl ve znamení „vysoké“ hudby, když Paul McCartney a Ringo Starr vydali novou skladbu Now and Then, na které se podíleli všichni čtyři členové skupiny The Beatles a kterou v 70. letech napsal a nahrál zesnulý John Lennon. Now and Then obsahuje Lennonovy původní vokály, které byly zachovány pomocí umělé inteligence. Bohužel se podle McCartneyho jedná skutečně o poslední píseň The Beatles.

 

Autobiografie Britney Spears

Britney Spears konečně vypráví svůj příběh po svém. V říjnu vydala zpěvačka své paměti The Woman in Me (Žena ve mně), v nichž podrobně popisuje své zkušenosti s tím, jak byla 13 let pod soudem nařízenou ochrannou péčí. Kniha je plná odhalení, která se postarala o jedny z nejpikantnějších titulků letošního roku. Audioknihu namluvila Michelle Williams, nominovaná na Oscara, a fyzické verze knihy se během prvního týdne prodalo přes milion výtisků.

Články, které by tě mohly zajímat