Právě vysíláme

Nemoc, drogy i nešťastná nehoda: Celebrity, které přišly o své děti

7. března 2023 14:42
Nemoc, drogy i nešťastná nehoda: Celebrity, které přišly o své děti

Přežít své dítě? To je patrně ta největší tragédie, která může zasáhnout rodiče. Jedná se ovšem o velmi smutnou realitu, kterou prožili nejenom „obyčejní“ lidé, ale i celebrity. Kdo ze slavných přišel o dítě?

Tragickou nehodou, nemocí, a dokonce i sebevraždou. Je jedno, jakým způsobem rodič přijde o dítě, bolest je vždy stejně silná. Vypořádat se s náhlou ztrátou je těžké a lidé se s ní vypořádávají různě. Někdo na dítě vzpomíná v tichosti, jiní potřebují o své bolesti mluvit. Jsou i ti, co o ztrátě promluví prostřednictvím napsané písně.

Ačkoliv se jejich životy zdají na první pohled bez chyby, i slavné hvězdy žijí vesměs obyčejné životy, ve kterých se může odehrát strašlivá tragédie. Mnoho známých osobností přišlo o dítě a prožilo tak nejhorší noční můru všech rodičů.

Eric Clapton

Britský kytarista a zpěvák Eric Clapton zažil obrovskou rodinnou tragédii způsobenou nešťastnou nehodou. Před 31 lety zemřel jeho čtyřletý syn po pádu z okna. Malý Conor si v hotelovém pokoji hrál s chůvou. Okno ve vysokém patře bylo otevřené a stačila chvilka nepozornosti k tomu, aby chlapeček nešťastnou náhodou z okna vypadl. Eric o neštěstí složil dnes velmi známou píseň pod názvem Tears In Heaven, ve které zpívá o tom, že se se synem jednoho dne potká v nebi.

Sám zpěvák několikrát přiznal, že píseň složil i z důvodu toho vyrovnat se s tak velkou ztrátou. Ačkoliv je Tears In Heaven Ericovou nejslavnější písní, dnes jí už Clapton odmítá zpívat. Tvrdí, že se synovou smrtí se mu už podařilo vyrovnat, a proto k hraní nevidí důvod.

Keanu Reeves

Keanu Reeves patří k jednomu z nejoblíbenějších herců Hollywoodu a dle mnohých i k nejlaskavějším. Život slavného NiaMatrixu se ovšem nese ve stínu řady tragédií. Jednou z těch je to, že herec přišel o dceru ještě před jejím narozením. Reevesova přítelkyně Jennifer Syme porodila v roce 1999 mrtvou holčičku. S tragickou ztrátou se nikdy nedokázala smířit a zemřela o rok později při dopravní nehodě.

Nick Cave

Australský skladatel a zpěvák přišel hned o dvě děti. Před sedmi lety zemřel zpěvákův teprve patnáctiletý syn Arthur po pádu z útesu v anglickém Brightonu. Pitva zjistila, že mladík před pádem požil drogu LSD. Před rokem přišla do života Nicka Cave další rána. V 31 letech zemřel jeho nejstarší syn Jethro Lazenby. Muž trpěl schizofrenií a během života skončil několikrát za mřížemi. Že je Nick Cave jeho otcem, se dozvěděl až v jeho osmi letech. „S mou ženou už moc dobře víme, co to znamená truchlit,“ okomentoval Cave jeho zrátu.

John Travolta

Slavný herec a tanečník Travolta měl s manželkou Kelly Preston tři děti. Nejstarší syn Jett trpěl autismem a zemřel v pouhých 16 letech. Při rodinné dovolené na Bahamách totiž dostal záchvat a udeřil se do hlavy o vanu. John Travolta uvedl, že ztráta syna pro něj byla ta nejhorší věc, co se mu kdy stala. Herec rovněž přiznal, že po rodinné tragédii se obrátil na scientologickou církev, kde našel mnoho podpory. „Budu navždy vděčný scientologii, že mi nepřetržitě pomáhala dva roky, od pondělí do neděle. Pomocí různých technik mi pomáhali překonat smutek a ztrátu, abych dokázal přežít den,“ řekl.

John se svým synem Jettem

Paul Newman

Legendární herec akčních filmů Paul Newman přišel o syna kvůli drogové závislosti. Scott Newman se předávkoval v 28 letech roku 1978. Za jeho závislostí stály léky na bolest po nehodě na motorce. Po smrti syna založil Paul Newman charitativní organizaci, která pomáhá drogově závislým.

Mike Tyson

Kvůli neskutečně nešťastné nehodě zemřela teprve čtyřletá dcera slavného boxera Mika Tysona. V roce 2009 našel malou holčičku její sedmiletý bratr Miguel. Dívenka měla krk zamotaný ve šňůře od běžícího pásu. Ačkoliv matka okamžitě zavolala pohotovost, holčičku se nepodařilo oživit.

Články, které by tě mohly zajímat