Právě vysíláme

Netflix ruší velké množství seriálů. Co už v roce 2024 neuvidíš?

11. ledna 2024 14:58
Netflix ruší velké množství seriálů. Co už v roce 2024 neuvidíš?

Žijeme v době streamovacích služeb a ročně vzniká tolik seriálů a filmů, že ke konečnému číslu bychom se snad ani nedopočítali. Velké množství seriálů se ovšem i ruší. Co už na Netflixu neuvidíme?

Stejně jako u filmů i u seriálů je nejdůležitější sledovanost. A protože už dávno nesledujeme seriály jen v televizi, i velké streamovací služby bedlivě zkoumají, který seriál boduje a který naopak ztrácí. A pozor, to, že nějaké dílo divácky propadne, rozhodně neznamená, že je špatné. Ve velkém množství nabídky, kterou konkrétně Netflix nabízí, zkrátka jen zapadne a divák se o něm ani nemusí dozvědět. Často se navíc stane, že se streamovací platforma rozhodně zrušit i seriály s dobrou sledovaností, protože už je zkrátka nechce dál financovat.

Titulů, které se na Netlfixu nedočkají pokračování a mnohdy skončí po první sérii nebo druhé sérii, je mnoho. Dnes vám představíme některé z nich. Co už od nového roku neuvidíte?

Vedoucí katedry

Herečka Sandra Oh je známou televizní hvězdou především díky hitu Chirurgové. Na Netflixu se ovšem herečka nechytla a její seriál Vedoucí katedry byl zrušen po pár dílech. Příběh o profesorce, která se jako první žena stala vedoucí katedry na univerzitě diváky nezaujal.

 

Světlo a stíny

Fantasy seriál napsaný podle knih se rozhodně neřadí mezi díla, které by mělo malou sledovanost. Naopak! Po dvou sériích se ovšem Netlfix ke zklamání fanoušků rozhodl pro jeho zrušení. Rozhodnutí autorka díla oplakala na Twitteru. Ruší se rovněž spin-off série Six of Crows.

 

Opuštěný

Příběh o homosexuálovi, kterého po 20 letech opustí jeho velká láska, byl velkým návratem pro herce Neila Patricka Harrise. Ačkoliv byla první série rovněž celkem úspěšná, o hit nešlo a Netflix se rozhodl nečekaně zrušit natáčení druhé řady. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že seriálu se ujala jiná streamovací služba a Opuštěný bude nadále pokračovat na Showtime.

 

Po dvou sezónách Netflix oznámil, že nebude ani třetí řada seriálu Sex/Life. Vídat nebudeme ani Mr. Beana neboli Rowana Atkinsona, protože končí jeho Včela na mušce. Australská komička Celeste Barber neuspěla se svojí komediální show Wellmania. Po první řadě se ruší i historická minisérie 1899. A stejný osud postihne i seriály Horká hlava, Království lesku: New York, Mladý Wallander, Smiley nebo Lockwood a spol.

Zrušili ti tvůj oblíbený seriál? Hlasuj v anketě!

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat