Právě vysíláme

Příběh Lil Peepa a Aviciiho: Hudební dokumenty, které stojí za to vidět

2. února 2023 14:33
Příběh Lil Peepa a Aviciiho: Hudební dokumenty, které stojí za to vidět

Pokud jste milovníci hudby a rozhodně nezavrhujete mainstream, určitě rádi sledujete i dokumentární filmy, které vznikají o těch největších hvězdách. Pokud ovšem nevíte, na jaký z nich se kouknout, máme pro vás hned několik tipů.

Freddie Mercury, Elvis Presley a v budoucnu i Amy Winehouse či Michael Jackson. O těchto všech hudebních hvězdách se natočil nebo i natočí autobiografický film. Rozdíl mezi ním a dokumentem je však obrovský. Děj autobiografického snímku je totiž velmi často zkreslený a v mnoha případech neopisuje přesnou realitu. Dokumentární film by měl naopak přinášet fakta a svědectví, které mají život hvězd co nejvíce přiblížit. Pokud jste fanoušky hudebních osobností a rádi byste viděli opravdu podařený dokumentární film, přinášíme vám pár tipů.

Avicii: True Stories

Dokument o slavném dýdžejovi Aviciim, který ve věku 28 let spáchal sebevraždu, je opravdu emocionální nálož. Zaměřuje se na velký vzestup jednoho z nejúspěšnějších umělců elektronické hudby, ukazuje jeho pády, a i následné znovuzrození. Vlastním jménem Tim Berkling v dokumentu přiznává, jak moc náročné je pro něj jako pro introverta koncertování a boj s psychickými problémy. Avicii před kamerou odhaluje své skutečné emoce, marně bojuje s chamtivým manažerem a pod vlivem léků, alkoholu a drog přiznává, že život, jaký žije, ho postupně zabíjí. Pokud tedy chcete nakouknout do skutečného nitra úspěšného umělce a zbavit se předsudků, které kolem DJ scény panují, jistě si film nenechte ujít.

Selena Gomez: My Mind & Me

Dokumentární film režiséra Aleka Keshishiana sleduje šestiletou cestu zpěvačky Seleny Gomez. Intimní dílo sleduje Selenu a její soukromý život potom, co jí byla diagnostikována bipolární porucha a Gomez musela kvůli nemoci lupus podstoupit i transplantaci ledviny. Ve filmu sledujeme Seleninu cestu do Afriky a prožíváme s ní i její velké stresové chvíle před vystoupením. Gomez vypráví o svých psychických problémech, navštěvuje své rodné město, bojuje s pocity, že jen jen obyčejný komerční produkt a snaží se mít dobré vztahy se svými nejbližšími. Dokument je možné sledovat na streamovací službě Apple TV.

Jennifer Lopez: Halftime

Chcete vidět, jak probíhá příprava jedno z největších televizních vystoupení? Jaká dřina stojí za show v poločase SuperBowlu, nejsledovanější akci ve Spojených státech? Pak určitě musíte vidět dokument o Jennifer Lopez, který nabízí služba Netflix. Slavná J. Lo v něm vzpomíná na pestrou hudební kariéru a připravuje se na jednu z největších show svého života. Film vám ukáže, že jestli někdo v hudebním průmyslu opravdu dře, je to právě Jennifer Lopez. Niterní záležitosti ve filmu nehledejte a neočekávejte ani dojemné a smutné momenty. Jennifer zkrátka jen dokazuje, jaká je ve svých 53 letech stále frajerka a přesně zosobňuje pojem „diva“.

Lil Peep: Everybody’s Everything

Dokumentární film o jednom z nejvýraznějších rapperů posledních let je opět velmi nabitý emocemi. Život mladého kluka pocházejícího ze složitého prostředí totiž skončil v pouhých 21 letech. Film mapuje Lil Peepův život i kariéru. Fanoušci se dočkají plno zákulisních momentů a uvidí tak rappera v boji s depresemi a se závislostí na drogách, především na xanaxu, který se mu stal nakonec i osudným. Film můžete shlédnout rovněž na streamovací službě Netflix a rozhodně není jen pro ty, co milují rap.

 

Články, které by tě mohly zajímat