Právě vysíláme

Proč Taylor nesnáší Kanyeho? Zde jsou podrobnosti jejich letitého sporu

7. května 2024 12:57
Proč Taylor nesnáší Kanyeho? Zde jsou podrobnosti jejich letitého sporu

Jak už možná víte, Taylor Swift vydala před několika týdny album, ve kterém se opět nebála kritizovat své nepřátele. Mezi ně se dlouhou dobu řadí Kanye West a Kim Kardashain. Dnes vám tento známý beef vysvětlíme.

Kanye West je velmi kontroverzní osobností, které mnoho lidí nemůže přijít na jméno. Taylor je naopak jednou z nejoblíbenějších zpěvaček na planetě. Do toho je tu ještě Kim Kardashian, která je bývalou Westovou ženou a rovněž úhlavní nepřítelkyní Swift. Jak celý spor mezi touto „svatou trojicí“ začal? To vám dnes přiblížíme!

Kanye hned několikrát Taylor znemožnil před celým světem. Poprvé to bylo v době, kdy Taylor byla ještě malé country „kuřátko“ a přebírala si svou úplně první cenu Grammy. Ve velkém okamžiku své kariéry, tedy v moment, kdy stála na pódiu a přebírala si cenu za nejlepší videoklip, však vběhl nečekaně na místo Kanye West a oznámil, že nejlepší videoklip má Beyoncé a cenu by si tedy zasloužila ona. Mladičká Taylor tehdy stála na pódiu zcela šokovaná a nebyla schopná slova. Hudební svět se obrátil proti slavnému rapperovi a označil jeho chování za šikanu.

Léta plynula a sláva Taylor Swift začala stoupat do hvězdných výšin. Vztah půvabné blondýnky a rappera se zlepšil a dvojice byla spolu vyfotografována na udílení cen. Taylor Kanyeho označila jako svého přítele a vesele pózovala i s jeho ženou Kim Kardashian. Zdálo se, že staré křivdy jsou zapomenuty. Tedy alespoň do roku 2016…

Klip Famous přátelství pohřbil

Toho roku si West usmyslel, že ve svém novém singlu Famous zmíní právě Taylor. Jeho slova pak nebyla příliš lichotivá. „Cítím, že Taylor mi dluží sex. Udělal jsem tu mrchu slavnou,“ rapoval a natočil klip, ve kterém díky digitálním úpravám zobrazil Swift zcela nahou. To se samozřejmě Taylor nelíbilo a proti Kanyemu začala znovu veřejně vystupovat. V rozhovorech uvedla, že píseň i klip ji velmi zasáhl a ona o něm neměla ani tušení.

Do celého sporu se vložila i Kim Kardashian, která se rozhodla svého tehdejšího manžela bránit. Kanye totiž před vydáním singlu telefonoval právě s Taylor, kde jí vznik písně Famous oznámil. Hovor si Kim Kardashian nahrála a zveřejnila na sociálních sítích. Taylor Swift poté označila za „hada, co ze sebe dělá oběť.“

Po nějaké době se ovšem na internetu objevila celá, nijak neupravená nahrávka telefonátu. Kanye v ní vysvětluje Taylor podstatu svého songu a Taylor se zdráhá s čímkoliv souhlasit. Odmítá také píseň propagovat na svých sociálních sítích, protože by ji fanoušci za jeho šovinistické řeči strhali. Kanye navíc v hovoru nezmínil, že do textu plánuje zakomponovat slovo: „that bitch“. Celá kauza se tedy obrátila ve prospěch Taylor a tak do dnešního dne je KanyeKim fanoušky Taylor proklínán. Nejslavnější ze sester Kardashianových se už raději ke kauze nevyjadřuje a Taylor naopak ráda připomíná, že měla celou dobu pravdu.

Články, které by tě mohly zajímat