Právě vysíláme

Seriál The Idol budí rozpaky. Očekávané drama s The Weekndem je zatím spíše propadák

20. června 2023 14:35
Seriál The Idol budí rozpaky. Očekávané drama s The Weekndem je zatím spíše propadák

Seriál Idol v hlavních rolích s Lily-Rose Depp a The Weekndem měl být hitem letošního léta. Po prvních odvysílaných dílech to spíš ovšem vypadá na velký propadák.

Producent Sam Levinson, který stojí za oblíbeným seriálem Eufórie, vyzdvihoval jeho nové dílo do nebes a na filmovém festivalu v Cannes nešetřil chválou. The Idol je dle něj ojedinělý seriál, který se nebojí kontroverze a bude přinášet syrové sexuální scény. Už při prvním promítání ovšem tato novinka sklidila od kritiků rozporuplné reakce. Seriál, na kterém se autorsky podílel i Abel Tesfaye coby The Weenkd, se prý příliš nepovedl a po prvních odvysílaných dílech si to myslí i samotní diváci.

Příběh The Idol pojednává o mladé popové hvězdě Joselyne, která se seznámí s vůdcem podivného kultu. Muž jménem Thedros v podání zpěváka The Weeknda převezme nad životem mladé blondýnky kontrolu a začne řídit její kariéru. Seriál ukazuje strasti psychicky labilní zpěvačky, její traumata z minulosti a tlak, který je na ní kladen v krutém prostředí showbyznysu.

Streamovací služba HBO Max zatím odvysílala tři díly a diváci se rozdělili do dvou táborů. Nejvíce kontroverzí sklízí samotný The Weeknd, který podle mnohých neumí hrát a jeho postava je více než slizká.

Další věcí jsou sexuální scény, které jsou v seriálu zobrazeny. Diváci se totiž v diskuzí shodují v tom, že s realitou mají pramálo společného a některých komentářích se diskutující ptají, zda vůbec autor někdy zažil skutečný sex. „Vypadá to, jako kdyby scénář napsal puberťák, co právě na počítači objevil anonymní okno,“ zní jedna z poznámek. Další kritiky tvrdí, že sexualita je pojata čistě jen z mužského pohledu a celkově seriál ženy sexualizuje. Někteří dokonce seriál nazývají 50 odstínů šedi Levinsona a The Weeknda. 

Na českém filmovém serveru ČSFD má seriál 63 %, což rozhodně není málo, ale ani moc. V recenzích diváci vyjadřují své zklamání a tvrdí, že The Idol je i přes zajímavé téma jedna velká nuda. Výkon Lily-Rose Depp je ovšem hodnocený kladně a herečka dle mnohých předvádí dobrý výkon. Seriál má šest epizod a už nyní bylo oznámeno, že druhá série se nenatočí. Po velmi úspěšných seriálech jako Last of Us nebo Bílý lotus se zkrátka pro HBO Max jedná o nemalý přešlap. Co říkáš na seriál ty? Hlasuj v naší anketě! 

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat