Právě vysíláme

Slavní, co nechtějí děti. Z jakého důvodu?

18. května 2023 15:08
Slavní, co nechtějí děti. Z jakého důvodu?

Mít, nebo nemít dítě? To je otázka, kterou řeší skoro každá žena, ale i celá společnost, jenž toto téma rozděluje. Které celebrity se rozhodli, že na tento svět nechtějí přivést potomka?

Mít dítě není povinnost a je na rozhodnutí každé ženy, zda se chce stát matkou. Jsou ty, které by si dítě moc přály, ale bohužel jej mít nemohou. V dnešní společnosti je však i hodně lidí, kteří se rozhodli dobrovolně zůstat bezdětný. Mezi nimi je i několik celebrit.

Kim Cattrall

Hvězda seriálu Sex ve městě zůstává bezdětná díky svému vlastnímu rozhodnutí. Herečka se rozhodla odolat tlaku okolí a mateřství nechce sama prožívat. Jak uvedla již v roce 2003, snaží se překonávat očekávání ostatních a odolávat radám, které začínají „měla bys“. Kim se zkrátka na to být mámou nikdy necítila, a proto potomka nikdy nezplodila.

Chelsea Handler

Ve Spojených státech známá komička a moderátorka s rovněž rozhodla nemít dítě z vlastní vůle. Překvapivě si totiž ona sama nemyslí, že by byla dobrou matkou. „Nemám čas na to vychovávat dítě a nechci, aby vyrůstalo s chůvou,“ řekla komička, která se raději rozhodla svůj život zasvětit práci.

Oprah Winfrey

Velmi oblíbená Oprah měla vždy s dětskými hosty ve svém pořadu výbornou interakci. Sama ovšem po dítěti nikdy netoužila. „Děti jsou fajn, ale nikdy jsem neměla pocit, že to je pro mě. Nemyslím si, že bych byla dobrou matkou, protože já potřebuji, aby se mnou lidé mluvili a řekli mi, co je s nimi špatně. Nejsem schopna na to sama přijít a tohle už vím od svého útlého věku,“ uvedla v podcastu u herečky Gwyneth  Partlow.

Miley Cyrus

Slavná Miley v roce 2019 uvedla, že na svět zatím dítě přivést nechce. Zpěvačka ovšem toto rozhodnutí nabrala i z čistě enviromentálních důvodů. Naše planeta je dle Miley natolik zničená a přelidněná, že přivést na ni nového člověka není vždy nutné. „Planeta je vážně vyčerpaná. Už nemůže plodit. Je nám předávaná jedna opravdu zničená Země a já odmítám ji takhle předat dál svým dětem. Dokud nebudu mít pocit, že moje dítě by žilo na planetě, kde budou ryby ve vodě, žádné na tento svět nepřivedu,“ řekla razantně. Miley je ovšem stále jen 30 let a své rozhodnutí může ještě změnit.

Renée Zellweger 

Plánovat věci dopředu a rozhodovat se podle věku? To nikdy nebyl styl oscarové herečky Renée Zellweger. Ta rovněž zůstala bezdětná a uvedla, že mateřství nikdy nebylo její ambicí. Herečka prý bere život takový, jaký je a žije den po dni. Velkou rodinu tedy nikdy neplánovala.

Jared Leto

Rozhodnutí nemít dítě padne často u i mužů. Mezi těmi, co se nikdy na dítě nezdáli připraveni je i herec a zpěvák Jared Leto. „Myslím si, že je důležité být přítomný, když se rozhodnete mít děti. A já mám hodně věcí, o které se musím postarat,“ prozradil frontman kapely 30 Second To Mars v roce 2017.

Články, které by tě mohly zajímat