Právě vysíláme

Trangender herec Elliot Page vydal memoáry. Ve velmi otevřené zpovědi popsal svůj první sex se ženou

14. června 2023 14:53
Trangender herec Elliot Page vydal memoáry. Ve velmi otevřené zpovědi popsal svůj první sex se ženou

Kanadská herečka Ellen Page známá z filmu Počátek před pár lety prošla veřejným coming outem a přiznala, že je lesbička. Ve třiatřiceti letech, vydala prohlášení, že je transgender osobou a její nové jméno je Elliot. Nyní Elliot vydal memoáry, ve kterých byl nezvykle upřímný a popsal i svůj první sex s ženou.

„Jsem šťastný, že tohle můžu napsat. Že jsem tady. Že jsem dorazil do tohoto místa v životě. Pravdou je, že i když se teď cítím velice šťastný a jsem si vědom svých privilegií. Jsem i vyděšený. Nesnažím se shodit ten radostný moment, který oslavuji, jen chci ukázat obě strany mince. Statistiky jsou hrozné. Diskriminace trans lidí je častá, zákeřná, krutá a má strašlivé následky. Jen letos bylo v USA zavražděno 40 transgender lidí,“ napsal Elliot Page v roce 2020, když světu přiznal, že je transgender osobou. Ačkoliv prý tehdy bojoval se strachem z nenávisti a násilí, zažil obrovskou vlnu podpory od přátel a rodiny.

Herec prošel velkou vzhledovou proměnou. Začal přijímat mužské hormony, nechal si ostříhat vlasy a odstranit prsní tkáň. Na sociálních sítích nyní ukazuje své tělo, na které je prý pyšný a dbá na to, aby bylo zdravé. Na své postavě navíc hodně maká a nyní se tak může chlubit tzv. pekáčem buchet.

Elliot před proměnou v muže

Nyní Elliot Page světu představil své psané memoáry pod názvem Pageboy, kde přiznal, jak vypadala jeho první sexuální zkušenost se ženou i jak se cítil při natáčení slavného filmu Počátek, kde ještě působil jako Ellen.

Ve filmu režiséra Christophera Nolana si Elliot zahrál vedle velkých hereckých hvězd jako jsou Leonardo DiCaprio a Tom Hardy. Jelikož práce na filmu probíhala ještě před jeho proměnou, cítil se coby žena mezi slavnými muži velmi nekomfortně. „Navzdory tomu, že se mi se všemi pracovalo výborně, cítil jsem se mimo. Ve společnosti těchto typů mužů jsem se necítil dobře. Na páteři mi vyskočila vyrážka,“ svěřil se Page. Stejné problémy měl i při slavnostní premiéře, kde měl na sobě ženské šaty a podpatky. „Už jsem nemohl. Po premiéře jsem se na afterparty zhroutil. Často jsem v životě trpěl na záchvaty paniky,“ uvedl.

Elliot Page nyní (Profimedia)

Herec je ve své knize nebývale upřímný a dopodrobna rozebral i svůj první vztah s ženou. Page žil nějakou dobu s herečkou Junou MacGuff, se kterou zažil i svou první sexuální zkušenost coby muž Elliot. Z dobrých přátel se stali milenci a jejich sexuální život byl velmi aktivní. „Začali jsme mít neustále sex. Na jejím hotelovém pokoji, v našich přívěsech v práci, jednou v malém soukromém pokoji v restauraci,“ napsal. „Intimnosti s Olivií mi pomohly se rozptýlit. Nechtěl jsem pořád žít s pocitem neštěstí,“ říká Page, pro kterého je změna pohlaví otázkou konečně šťastného života. Jak totiž herec uvedl při rozhovoru pro časopis People, před proměnou často řešil otázky bytí a cítil se „jakoby vlastně ani nebyl“. V ranném mládí rovněž bojoval s úzkostmi, pocity méněcennosti a cítil, že jeho vlastní kůže mu vlastně ani nepatří.

Natáčení filmu Počátek (Profimedia)

 

Články, které by tě mohly zajímat