Právě vysíláme

Závislost na sexu i kanibalství. Co hvězdám zkazilo pověst i kariéru?

1. února 2023 15:04
Závislost na sexu i kanibalství. Co hvězdám zkazilo pověst i kariéru?

Nablýskaná auta, hromada peněz, fanoušci a večírky. Toto všechno jsou pozlátka showbyznysu, která jsou pro spoustu lidí i velkým lákadlem. Právě tyto věci ovšem i mnoho jedinců neunese a jejich zprvu dokonalý život mezi celebritami se zhroutí jako domeček z karet. Kdo jsou ti, kteří slávu neunesli a zkazili si kariéru?

Celosvětová sláva není pro každého a zvládnou ji opravdu jen psychicky silní jedinci. Jak už ovšem víme, život hvězdy má i své velké slabiny, které hodně lidí nedokáže ustát. Pýcha totiž opravdu často předchází pád a jak rychle může člověk vyletět, tak rychle může spadnout dolů. Za pádem pak většinou stojí špatný výběr přátel, nedostatečná podpora rodiny, užívání návykových látek, nezodpovědné zacházení s penězi nebo i sexuální či rasistický skandál.

Které slavné osobnosti slávu neunesly a nadobro si svých chováním zkazily kariéru? O těch neslavnějších ztroskotancích typu Lindsey Lohan nebo Amanda Bynes už dávno víte. Kdo další si však pokazil pověst a v Hollywoodu si už nejspíše neškrtne?

Armie Hammer

Teprve šestatřicetiletý herec má už ve svém mladém věku pravděpodobně s herectví utrum. Hvězda oscarového filmu Dej mi své jméno byla totiž obviněna několika ženami z psychického a sexuálního týrání. Armie má mít údajně i kanibalistické sklony a v několika zveřejněných textových zprávách svým bývalým partnerkám sdělil, že chce sníst jejich orgány.

Armie Hammer

Hammer pochopitelně trvá na své nevinně, ovšem jeho pověst už je natolik poškozena, že Hollywood nechce mít s hercem nic společného. S Armiem byla ukončena spolupráce hned na několika projektech a Hammer se momentálně živí jako zaměstnanec hotelového rezortu. Do karet mu nenahrává ani dokument vysílaný na stanici Discovery+, který tvrdí, že Hammerova rodina má kanibalství v genech. „Už tím, že se narodil do naší rodiny, byl odsouzen k tomu, aby se stal zrůdou. Pohlavní zneužívání bylo a je v rodině Hammerů běžným způsobem života. Sama jsem byla v dětství roky zneužívána svými mužskými příbuznými, dokonce i vlastním otcem,“ řekla před kamerou hercova vlastní teta.

Lea Michele

V roce 2009 spatřil světlo světa americký seriál Glee, který se hned po první odvysílané epizodě stal hitem. Seriál nejenže kombinoval muzikál s komedií, ale navíc pojednával i o středoškolácích homosexuální orientace a řešil témata, která do té doby byla v teen seriálech tabu. Hlavní roli získala v seriálu muzikálová herečka Lea Michele, která ztvárnila Rachel, snaživku, co touží potom, stát se muzikálovou hvězdou.

Lea Michele (vpravo) v seriál Glee

Lea zažila opravdu hvězdný start kariéry a díky seriálu, který se vysílal na různých koutech planety, se stala celosvětově slavnou. Po šesti odvysílaných sériích ovšem přišel tvrdý pád v okamžiku, kdy si její kolegyně ze seriálu na twitteru veřejně postěžovala na to, jak se Lea Michele ve skutečnosti chová na place a má dokonce rasistické komentáře. „Pamatuješ si, jak si z mé první opravdové práce před kamerou udělala peklo? Řekla jsi ostatním, že kdybys měla možnost, nejraději by ses mi vykálela do paruky. Tvoje hrozné chování mě donutilo přemýšlet nad tím, zda vůbec chci pracovat ve filmovém průmyslu,“ napsala Samantha Ware, afroamerická herečka, která si v Glee zahrála v páté a šesté sérii. Její tweet vzbudil obrovskou pozornost a proti chování Michele se začaly ohrazovat další její kolegové. „Pracoval jsem s Leou jako komparz v Glee. Odmítla s námi sedět u společného stolu a nás komparzisty nazývala šváby,“ ozval se další herec a jeho slova veřejně potvrzovali další kolegové. S Leou prý bylo přímo peklo pracovat a její arogantní chování kolegy odpuzovalo.

Kariéra Michele šla po skandálu razantně dolů a od roku 2012 se herečka neobjevila v žádném filmu. Její velký úspěch z roku 2009 – 2013 už je tedy dávno minulostí a Lea si svých chováním nadobro pošpinila dobrou pověst.

Misha Barton

Skvěle našlápnuto měla herečka Misha Barton, kterou proslavil seriál O. C. v roce 2005. Drogy, alkohol a psychické problémy ovšem udělaly z krásné herečky ztroskotance, který se aktuálně na veřejnosti už ani neukazuje. Mishu si coby bohatou dceru Marrisu z O. C. diváci zamilovali. Už po třetí odvysílané sérii ovšem herečka neunesla slávu a začala koketovat s drogami. Její následné nezodpovědné a problémové chování ovšem donutilo tvůrce ji ze seriálu vyhodit. Její postava Marrisa zemřela při autonehodě a život Mishi Barton začal být ve znamení alkoholu, drog a psychických problémů.

Misha Barton v seriálu O. C.

Misha byla několikrát vyfotografována, jak se opilá motá na večírku nebo pod vlivem drog předvádí další excesy. Jednou byla dokonce natočena vlastním sousedem, když polonahá křičela přes plot, že je čarodějnice a svět se má připravit na apokalypsu. Po tomto incidentu byla odvezena na psychiatrii a v současné době žije život v ústraní. O své minulosti ovšem už mluvit nechce a její návrat před kamery se rovněž neplánuje.

Tiger Woods

Obrovské pády nezažívají jen zpěváci a herci, ale i sportovci. Příkladem je slavný golfista Tiger Woods. Americká hvězda se v pouhých 21 letech stala nejmladším vítězem Masters. Tiger byl nejlepším golfistou světa a také prvním sportovcem, který v době své největší slávy vydělal přes miliardu dolarů. Bulvární aféra ho však stála kariéru a pohodlný soukromí život.

Tigera Woodse trápila závislost na sexu a drogách, která ho stála manželství i dobrou pověst. Woods byl své ženě nevěrný hned několikrát a bulvární média dokonce uvádí, že měl až 122 milenek. Často se jednalo o pornohvězdy, prostitutky i hostesky či servírky. Tigerovy sportovní úspěchy šly stranou a média informovala pouze o jeho skandálech. V roce 2010 se sportovec zhroutil a skončil na léčení. Rozvod s manželkou ho navíc stál 2,3 miliardy korun. Jeho návrat mezi golfovou elitu se nekonal a skončil pravděpodobně v momentu, kdy byl Woods zatčen v roce 2017 za jízdu pod vlivem drog.

Tiger Woods

Články, které by tě mohly zajímat