Právě vysíláme

5 důvodů, proč letos sledovat ceny MTV

18. srpna 2014 13:18
5 důvodů, proč letos sledovat ceny MTV

V neděli 24. srpna se koná 31. ročník udílení hudebních ceny stanice MTV. Seznam velkých hvězd je sice letos o něco hubenější, přesto jsme našli pět důvodů, proč akci sledovat i letos.

 

 

1) Beyoncé vstoupí mezi nesmrtelné

Loni se z ceny Michaela Jacksona, která oceňuje umělce s dlouhodobým vlivem na pop music, radoval Justin Timberlake, letos ho bude následovat Beyoncé. Ta pochopitelně na předávání také vystoupí a vzhledem k tradici lze očekávat, že nabídne průřez svých největších hitů. Beyoncé má navíc šanci vyhrát dalších osm standardních sošek, včetně té hlavní, učené pro nejlepší klip roku. Jejím želízkem v ohni je černobílé video „Drunk In Love“, kde hostuje i (stále ještě) její manžel Jay-Z

Více si přečti na webu Koule.cz

[primitiveInlineYoutube ytid=“p1JPKLa-Ofc“]

 

2) Rapová bitva žen: Nicki Minaj versus Iggy Azalea

Ženy a rap? Dlouho platilo, že mluveným slovem vládli v hudbě hlavně muži. Pak ale přišla Nicki Minaj a ukázala, že i dívky můžou v hiphopovém světě obstát. Minaj v mainstreamu dlouho neměla konkurenci, jenže letos vydala svůj debut Australanka Iggy Azalea. V jednu chvíli byly dokonce dva její singly na prvních dvou místech amerického singlového žebříčku a od poroty MTV obdržela hned osm nominací. Kdo je tedy královnou rapu v roce 2014? Obě dámy dostaly příležitost se předvést naživo – Azalea vystoupí coby černá vdova s Ritou Orou a novinkou „Black Widow“, zatímco Minaj bude propagovat nový singl „Anaconda“. 

[primitiveInlineYoutube ytid=“u3u22OYqFGo“]

 

3) Co chystá Taylor Swift?

Mezi vystupujícími letos kromě UsheraAriany Grande nebo Maroon 5 nechybí ani coutry-popová princezna Taylor Swift. Protože Swift zatím vydávala řadová alba vždy přesně po dvou letech a letos by měla být na řadě už pátá studiovka, je dost pravděpodobné, že na vyhlášení cen MTV předvede poprvé naživo úplně nový singl z chystané desky.

 

4) Lady Gaga z masa, nemravná Miley Cyrus. Kdo přijde letos?

Když před pěti lety vyhrála Taylor Swift cenu za nejlepší ženské video, na pódium neurvale vtrhl Kanye West, vyškubl jí mikrofon a celému světu oznámil, že podle něj měla vyhrát Beyoncé. V témže roce předvedla Lady Gaga své krvavé vystoupení se singlem „Paparazzi“, zatímco o rok později si pro rekordních osm sošek přišla v legendárním oblečku z masa. Loni zase rodiče zakrývali oči svým ratolestem, když bývalá dětská hvězda Miley Cyrus předvedla erotické laškování při čísle s Robinem Thickem. To vše jsou momenty, o nichž následně mluvil celý svět. Dočkáme se něčeho „šokujícího“ i letos? 

 

5) Video roku: destrukční koule, óda na štěstí, nebo někdo jiný?

Nejdůležitější tajenkou večera ale pochopitelně zůstává otázka, kdo si odnese hlavní trofej pro nejlepší klip roku. Loni to byl Justin Timberlake s „Mirrors“, letos se hlavní favoritkou zdá být Miley Cyrus, pro níž z pětice nominovaných hovoří nejen suverénně největší počet zhlédnutí na YouTube (skoro 700 milionů), ale třeba i řada vtipných parodií, která k videu „Wrecking Ball“ vznikla (koukněte se). Podceňovat ale není dobré ani Pharrella Williamse s letošním megahitem „Happy“, stejně jako Beyoncé a Iggy Azaleu, které obě získaly celkem po osmi nominacích, tedy nejvíce ze všech. 

[primitiveInlineYoutube ytid=“My2FRPA3Gf8″]

(zdroj: Koule.cz)

Články, které by tě mohly zajímat