Právě vysíláme

Adam Mišík přišel o roli v muzikálu, nezvládl náročnou choreografii

27. září 2022 9:10
Adam Mišík přišel o roli v muzikálu, nezvládl náročnou choreografii

Adam Mišík se vzdal hlavní role v muzikálu Okno mé lásky, který vzniká k šedesátiletému působení kapely Olympic na hudební scéně. Podle ředitele Divadla Broadway nezvládal i z časové vytíženosti náročnou choreografii v kombinaci se zpěvem. V roli umělce Davida Stránského ho nahradí Milan Peroutka.

Připravovaný muzikál Okno mé lásky se bude muset obejít bez Adama Mišíka. Ten si měl zahrát roli umělce Davida Stránského, který nevěří v krásu života, dokud se nesetká s charismatickou tanečnicí Sofií. Její rodina si však nepřeje, aby s Davidem trávila čas a první konflikty na sebe tak dlouho nenechají čekat.

Podle ředitele Divadla Broadway Oldřicha Lichtenberga mladšího byla spolupráce s Mišíkem ukončena na hudebníkovu žádost. Zjistil, že se vzhledem ke svému náročnému programu nezvládne naučit choreografii, natož ji zkombinovat se zpěvem. „Důvodem je komplexnost role Davida, vyžadující extrémní spojení zpěvu a jevištního pohybu a z toho vyplývající časová náročnost zkoušek. Oceňujeme chlapský přístup Adama,“ uvedl Lichtenberg mladší pro Blesk.

Mišíka v roli Davida nahradí Milan Peroutka, který se o ni původně také ucházel. Přál si v muzikálu hrát už jen proto, že jeho otec býval členem formace. Castingem však neprošel, údajně kvůli příliš hodnému obličeji. Na rozdíl od mladšího kolegy má přitom s muzikály, a tedy spojením tance se zpěvem, bohaté zkušenosti.

„Role Davida je pro mě novou velkou divadelní výzvou, protože nejenom, že doslova nesejde během představení z jeviště, bohatě si zazpívá i zatancuje, ale také celým dějem provází. Do listopadu mě čeká intenzivní šprtání textů, ale vážně se na to moc těším. A taky na kolegy, protože v Divadle Broadway mě naštěstí všichni kolegové přivítali s otevřenou náručí. Cítím se tu moc dobře,” prozradil Peroutka.

Scénář k Oknu mé lásky napsal Radek Balaš, scénografii si pak vzal na starosti Šimon Caban. V dalších rolích se objeví Bára Basiková, rapperka Sharlota, Veronika Žilková, Pepa Vojtek nebo Natálie Grossová. Alternovat se Peroutka bude s Vojtěchem Drahokoupilem a Petrem Ryšavým.

Články, které by tě mohly zajímat