Právě vysíláme

ADELE si libuje v číslech. Pojmenovává jimi alba a překonává historické rekordy

6. prosince 2015 17:00
ADELE si libuje v číslech. Pojmenovává jimi alba a překonává historické rekordy

Není v současnosti ve světovém showbyznysu větší ženská pěvecká hvězda než Adele, Dokážeme ti to několika čísly.

Adele se narodila 5. května 1988. To datum je důležité. Nejen, že se tehdy zrodila hvězda, ale zároveň se od tohoto data odpočítávají další důležité číselné údaje. Všechna tři dosud vydaná řadová alba pojmenovala Adele čísly – „19“, „21“ a „25“. Číselné názvy vyjadřují věk, v němž Adele na deskách pracovala.

Aktuální „Pětadvacítka“ překonala historický rekord boybandu ´NSync (v něm působil Justin Timberlake), který za první týden v Americe prodal 2,42 milionu kusů alb „No Strings Attached“. Adele na jejich prodejní čísla stačilo jen 3 a kousek dne, aby se pak její týdenní cifra zastavila na metě 3,38 milionu kusů alba „25“. Zajímavostí je, že žádným jiným deskám se dva miliony prodat nepodařilo. V současné době si album „25“ v USA zakoupila více jak 4 a čtvrt milionu fanoušků a je nejprodávanějším albem roku.

Famózní úspěch nové řadovky Adele pak potvrzuje i pilotní singl „Hello“. I ten překonal řadu čísle a rekordů. Tak například na YouTube si ho za prvních 24 hodin přehrálo 27,7 milionu uživatelů, což je o 7 „mega“ více než dokázala předchozí rekordmanka Taylor Swift.

Jednoduše, Adele je neskutečný fenomén, který se vymyká všem číslům a mnohé z nich rekordně přepisuje.

Články, které by tě mohly zajímat