Právě vysíláme

Adele vydala dramatický klip. Skrývá mnoho symbolů a popisuje deprese popové ikony

13. ledna 2022 6:10
Adele vydala dramatický klip. Skrývá mnoho symbolů a popisuje deprese popové ikony

Adele vydala hudební klip ke svému nejnovějšímu singlu Oh My God, je plný tanečníků, balónků, jablek, židlí, nechybí ani kůň a je plný skrytých symbolů.

Režie výstředního černobílého videa se chopil Sam Brown, který také režíroval video k hitu Rolling In The Deep. Klip Oh My God začíná obrazem lesklého jablka na dřevěné židli. Kamera rychle přejde k Adele, která sedí na další dřevěné židli. Než se nadějete, objeví se za ní další Adele.

Klidná scéna exploduje, když se místnost zaplní tanečníky a tanečnicemi. Adele se objeví v dalším přepychovém oblečení. Akce pokračuje, když tanečník lije benzín na velký stoh židlí. V závěru Adele klidně obrací jablko v ruce a zpívá refrén uprostřed zuřící taneční party. Klip skončí tím, že se její postava podobná Evě zakousne do lesklého červeného jablka, než obraz ztmavne a Adele odejde.

Skrytý význam singlu

Vzpomíná Adele na lehčí časy? Text druhého singlu Oh My God z jejího nejprodávanějšího alba 30, podrobně popisuje utrpení, které držitelka patnácti cen Grammy trpěla, když si procházela krizí a depresemi. Zpěvačka se bála po rozvodu s dlouholetým partnerem Simonem Koneckim začít randit.

V rozhovoru pro Audacy v listopadu Adele uvedla:Oh My God je asi poprvé, co jsem v podstatě opustila dům poté, co moje úzkosti a podobné věci začaly ustupovat. Šla jsem ven s několika přítelkyněmi a moje kamarádky řekly: „Jsi svobodná, je ti třicet a jsi připravena zase randit. Říkala jsem si: ‚Nejsem vůbec připravena.'“

Popová ikona hledala po rozvodu lásku. Video k Oh My God nakonec ukazuje sebevědomou a nádhernou Adele, jak těsně před koncem videa zpěvačka, připomínající Sněhurku nebo zlou královnu, podlehne pokušení a ukousne si z jablka pořádné sousto.

Nechvalně proslulá židle se stala synonymem pro většinu klipů hudební hvězdy, na konci videa hoří v plamenech, což je neklamné znamení, že je se zlomeným srdcem hotová a připravena jít dál, o čemž přesně je  singl Oh My God.

 

Články, které by tě mohly zajímat