Právě vysíláme

American Music Awards jsou rozdány. Hlavní cenu si odnesla korejská skupina BTS

22. listopadu 2021 10:19
American Music Awards jsou rozdány. Hlavní cenu si odnesla korejská skupina BTS

Jihokorejská chlapecká skupina BTS získala při nedělním udílení hudebních cen American Music Awards (AMA) hlavní cenu pro umělce roku. Oceněna byla ještě v dalších dvou kategoriích – za nejoblíbenější popovou píseň (Butter) a jako nejoblíbenější popová kapela

Skupina BTS v klání porazila další nominované – Arianu Grande, rappera Drakea, Olivii Rodrigovou, Taylor Swiftovou a kanadského zpěváka vystupujícího pod pseudonymem The Weeknd.

Nejvíce nominací – sedm – měla zpěvačka Rodrigo se svým albem Sour, ve vítězství dokázala ale nakonec proměnit jen jedinou, když byla vyhlášena nejoblíbenější novou interpretkou. Nejpopulárnějším albem se nakonec stalo evermore Taylor Swift, která si odnesla i cenu za nejoblíbenější popovou zpěvačku. Cen AMA nasbírala již 34, což je pro jednoho umělce rekord. Nejoblíbenějším popovým zpěvákem se stal Ed Sheeran.

 

O nominacích na American Music Awards rozhoduje počet prodaných alb. Vítěze pak na rozdíl od hudebních cen Grammy, které jsou udělovány na základě hlasů členů americké hudební akademie, volí hudební fanoušci na internetu.

Slavnostní večer se konal živě v Los Angeles, řada vystoupení ale byla vzhledem k přetrvávající koronavirové krizi předtočená.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat