Právě vysíláme

American Music Awards ovládla Taylor Swift. Odnesla si 6 cen

21. listopadu 2022 13:49
American Music Awards ovládla Taylor Swift. Odnesla si 6 cen

Americká zpěvačka Taylor Swift získala při nedělním udílení hudebních cen American Music Awards znovu cenu pro umělce roku.

Nejvíce nominací – osm – měl portorický rapper Bad Bunny, který si nakonec odnesl ocenění dvě – pro nejlepšího latinskoamerického umělce a za nejlepší latinskoamerické album.

Večer ale patřil Taylor Swift, která uspěla ve všech šesti kategoriích, v nichž byla nominována. Cenu dostala mimo jiné za popové album roku s novou nahrávkou svého alba Red z roku 2012. Taylor nyní znovu nahrává své rané desky kvůli sporu s hudebním manažerem Scooterem Braunem.

O nejhodnotnější cenu pro umělce roku se kromě Swift a Bad Bunnyho ucházeli i další slavní interpreti jako britská zpěvačka Adele, kanadský zpěvák vystupující pod pseudonymem The Weeknd, britský zpěvák Harry Styles, rapper Drake a popová hvězda Beyoncé.

Swift má po nedělním ceremoniálu z American Music Awards již 40 ocenění, což je vůbec nejvíc ze všech umělců.

Zpěvačka Anitta

Sedmnáctinásobný vítěz American Music Awards Lionel Richie byl na nedělním slavnostním večeru vyznamenán jako ikona za své příspěvky hudebnímu průmyslu. První cenu od roku 1988 získal zpěvák Elton John za nejlepší spolupráci, na níž se podílela také zpěvačka Dua Lipa.

O nominacích na American Music Awards rozhoduje počet prodaných alb. Vítěze pak na rozdíl od hudebních cen Grammy, které jsou udělovány na základě hlasů členů americké hudební akademie, volí hudební fanoušci na internetu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat